Akár a házi mandulatejet részesíted előnyben, akár boltit használsz; a romlás jeleinek felismerése nem mindig egyszerű. Bár hosszabb ideig eltartható, mint a hagyományos tej; a mandulatej sem örök életű. De honnan tudhatod, hogy mikor kell kidobni?
A mandulatej számos különböző formában kapható, amelyek befolyásolják az ízét, az állagát és az eltarthatóságát. A leggyorsabban a házi mandulatej romlik meg, mivel hiányoznak belőle az adalékanyagok, a pasztőrözés és az ipari tisztítási eljárások. A friss mandulatej nagyjából négy-öt napig tartható el.
Ha a mandulatejet szupermarketben vásárolod, kétféle formában találkozhatsz vele: az egyik a hűtőpultban található, a másik a polcokon – szobahőmérsékleten. Mindkettőt pasztörizálják, de eltérő mértékben sterilizálják. A hűtött mandulatej esetében a csomagoláson feltüntetett lejárati dátumot érdemes követni. A felbontott mandulatejet körülbelül két hét alatt kell elfogyasztani.
A polcokon található mandulatej esetében – megfelelő tárolás mellett – egy doboz mandulatej akár egy évig is eltarthat. Felbontás után viszont ezt is hűtőben kell tartani, és körülbelül két hétig marad fogyasztható.
A mandulatej romlásához számos tényező hozzájárulhat. Ha nem tudod eldönteni, hogy biztonsággal fogyasztható-e, a legjobb, ha az érzékszerveidre hagyatkozol.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.