Egy konyhai berendezéseket gyártó cég szakértői figyelmeztetik azokat, akik a tejet a hűtőszekrény ajtajában tárolják: hosszú távon sok pénzükbe kerülhet ez a rossz szokás. A hűtő ajtajának polcai ugyanis a hűtőszekrény legmelegebb részei, és ha gyakran nyitogatjuk az ajtót, akkor az ott tárolt tej hőmérséklete igen váltakozó lesz, emiatt gyorsabban fog megromlani.
A tej optimális és tartós tárolásához ajánlott inkább a hűtő közepén található polcokat használni, ahol a hőmérséklet viszonylag állandó. A tej tárolásánál fontos, hogy mindig gondosan zárjuk le a dobozt, így elkerülhetjük, hogy a tej szivárogjon. Ezen kívül érdemes a tej lejárati idejét is rendszeresen ellenőrizni, hogy mindig friss terméket fogyasszunk.
A szakértők szerint a legtöbb ember nem veszi észre, hogy ha nem megfelelő módon helyezi el az élelmiszereket a hűtőben, akkor ezzel negatívan befolyásolja az élelmiszerek élettartamát és a háztartás költségvetését.
A helytelen hűtőrendezés évente egy személyre vetítve akár közel 100 000 forintnak megfelelő ételpazarlást is eredményezhet. Egy négyfős család esetében ez az összeg már 400 000 forint is lehet.
Salah Sun szakértő szerint: „A hűtőszekrényben a hőmérséklet ingadozik, ezért kulcsfontosságú, hogy az elemeket a megfelelő zónában tároljuk.”
Az ételek helyes elrendezése nemcsak a pazarlást csökkenti, hanem az étrendünket is pozitívan befolyásolhatja. Salah Sun szerint, ha áttekinthetőbb a hűtőnk, nagyobb eséllyel készítünk otthon ételeket, így egészségesebb döntéseket hozunk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.