A praktikus tejszínhabos flakon pillanatok alatt mennyeivé varázsolhat számtalan süteményt és édességet. Viszont bosszantó tud lenni, amikor a flakon csőre eltömődik a megszáradt habtól, és megakadályozza, hogy egy tökéletes tejszínhab koronát varázsolj például a forró csokid tetejére. Viszont ezzel a trükkel a jövőben már nem kell ezen aggódnod majd.
Miért akad el a tejszínhab a flakon csövében? A tejszínhabban található tejtermék a flakonban lévő dinitrogén-oxid nevű hajtógáz miatt tágul ki, amikor kiengedjük. Amíg a dinitrogén-oxid a flakonban, nyomás alatt van, a zsírban oldódik. Azonban, amint a nyomás megszűnik, a gáz kitágul, és a tejszínből könnyed hab lesz. Ez a tágulás rögtön megtörténik, amint a tejszínhab elhagyja a flakont, így a csövet gyorsan megtölti a hab. A probléma az, hogy a cső barázdált kialakítása miatt nehéz hozzáférni a benne maradt habhoz. Ez a maradék idővel kiszárad és megkeményedik, különösen, ha a flakont a hűtőszekrényben tárolják.
Ahhoz, hogy a jövőben elkerüld ezt a problémát, nem is kell mást tenned, csak tartsd a flakont forró víz alá, hogy kitisztuljon, és soha többé nem kell szembesülnöd majd azzal, hogy a hab furcsa irányokba spriccel.
A meleg víz felolvasztja a tejszínhab zsírját, és kitisztítja a cső végét. A tejszínhab több mint 35% zsírt tartalmaz, ami ügyesen csapdába ejti a dinitrogén-oxid által a flakonból való kiengedéskor keletkező légbuborékokat, így növelve a hab térfogatát. Szerencsére a meleg víz feloldja a tejszín zsírját, amely miatt a hab szerkezete meggyengül, és a maradék könnyedén leöblíthető a mosogatóba (ez az oka annak is, hogy a tejszínt hidegen kell tartani, ha lágy habcsúcsokat szeretnél elérni). Tartsd a flakont vízszintesen, és öblítsd le a csövet forró víz alatt, amíg a megszáradt tejszínmaradványok fel nem oldódnak a cső oldaláról. A makacsabb lerakódások esetén hagyd kicsit tovább a meleg víz alatt. Így tudod eltávolítani a végén felgyülemlett tejszínt, mielőtt visszateszed a hűtőbe. Így a tejszínhab mindig akadálymentes lesz, és azonnal készen áll a használatra, amikor legközelebb szükséged lesz rá.
Ez is egy hasznos tipp ahhoz, hogy a jövőben kiélvezhesd a tejszínhabos flakon előnyeit. Ha alaposan felrázod a tejszínhabos flakont, biztosíthatod, hogy a flakon tartalma (tejszín, cukor és stabilizátorok) jól összekeveredjen, és tökéletesen habos adagokat nyerj belőle. Ha pedig inkább saját, instant tejszínhabot szeretnél készíteni italok és desszertek díszítésére, a bolti változat helyett próbáld ki a habszifont.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.