Húsos saláta megmaradt sültekből
Hozzávalók
- sülthús
- 2-3 csomag salátamix
- 8-10 szem koktélparadicsom
- 10 dkg sajt
- 1 nagy vöröshagyma
- pár szem dió
Az öntethez
- 1 kiskanál méz
- 2 evőkanál mustár
- 2 evőkanál olívaolaj
- 1 dl víz
Elkészítés
A hozzávalókat felvágjuk és egy nagy tálban mindent összeöntünk. Az öntetet kikeverjük és tetszés szerint a salátára vagy mellé tálaljuk. A diót a végén a kész salátára szórjuk.
Halpogácsa
Hozzávalók
- 225 gramm sült hal
- 1 tojás
- 1 répa fele
- 3 darab bazsalikomlevél
Elkészítés
A halat és a tojást jól összekeverjük, a legjobb, ha összeturmixoljuk. A répát nagyon apró kockára vágjuk vagy lereszeljük és hozzáadjuk az összekevert masszához. Ezután jöhet bele az apróra vágott bazsalikom. Kapunk egy sűrű masszát, amiből kézzel tetszés szerint kis golyókat vagy lepényeket formázunk. Ha túl híg lenne, adjunk hozzá egy kevés lisztet.
Fűszerezni már nem szükséges, hiszen a hal eleve ízesítve van, de akinek ez kevés lenne, egy kevés sót és borsot hozzáadhat.
A pogácsákat/golyókat felforrósított serpenyőben kevés olajon süssük ki. Nem kell sokáig, hiszen a hal már nem nyers, a lényeg, hogy kicsit megpiruljon a fasírtok mindkét oldala.
Mákos guba maradék bejgliből
Hozzávalók
- 400 g bejgli
- 2 tojás sárgája
- 5 dl tej
- 1 evőkanál porcukor
- 1 csomag vaníliás cukor
- egy marék mazsola
- vaj
Elkészítés
A megmaradt bejglit szeleteljük kicsi darabokra és tegyük bele egy tálba. A tejet forrósítsuk fel és adjuk hozzá a vaníliás cukrot. A porcukrot keverjük össze a tojás sárgájával, öntsük hozzá egy kevés meleg tejet, majd adagoljuk hozzá a vaníliás cukros tejhez. Közepes lángon tegyük fel főzni, hogy kicsit besűrűsödjön, de figyeljünk arra, hogy ne forrjon fel.
A kapott masszát öntsük a bejglire, majd egy kivajazott tepsiben 108 fokon süssük addig, amíg meg nem pirul. Ha a bejgli nagyon száraz, ízlés szerint adagoljunk hozzá több tejet.
Túrós süti zserbóból
Hozzávalók
Alaptésztához
- 200 gramm zserbó
- 1 evőkanál kakaópor
- 1 evőkanál porcukor
- 0,5 dl tej
Töltelékhez
- 250 gramm túró
- 250 gramm görög joghurt
- 3 evőkanál porcukor
- 1 citrom leve és héja
- 3 darab lapzselatin
Tetejére
- 50 gramm olvasztott étcsokoládé
Elkészítés
A maradék zserbót aprítsuk le, adjuk hozzá a kakaóport, a porcukrot és keverjük össze. Adjuk hozzá a tejet és gyúrjuk össze, majd tortaformába nyomkodjuk bele. A töltelékhez szükséges túrót, joghurtot, citromlevet, citromhéját és a porcukrot keverjük ki, majd a lapzselatinokat pár percre áztassuk vízbe, majd kis láng felett 2 evőkanál vízben oldjuk fel.
Kicsit hagyjuk hűlni, majd adjuk hozzá a túrós krémhez. A zserbós alapra tegyük rá a krémet és ha van lehetőségünk, akkor egy napra hagyjuk pihenni hűtőben. Másnap vegyük ki a süteményt a tortaformából és olvasztott étcsokoládéval díszítsük a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.