különlegesség feromon parfüm csábítás
A divathoz hasonlóan a szépségipar is villámsebességgel fejlődik, nincs nap, hogy valamelyik cég ne dobjon a piacra valami újdonságot. Az utóbbi évek egyik legizgalmasabb és legjelentősebb fejlesztése ezen a területen a feromonparfümök megjelenése volt.

A parfümök évezredek óta fontos szerepet játszanak az emberek életében. Az illatokkal kifejezhetjük egyéniségünket, emlékeket ébresztenek bennünk, sőt még vonzalmat is kelthetünk. Utóbban azonban a feromonparfümök jeleskednek.

feromon, csábítás, parfüm, feromonparfümök,
A feromonparfümök segíthetnek a csábításban
Forrás: Shutterstock

Mik azok a feromon parfümök? 

A feromonparfümök olyan illatanyagok, amelyek szintetikus vagy természetes feromonokat tartalmaznak. A feromonok olyan kémiai vegyületek, amelyeket emberek és állatok is kibocsátanak, és amelyekkel hatással lehetnek fajtársaik viselkedését. Az emberek esetében ezek a vegyületek tudat alatt befolyásolhatják a vonzalmat és a szociális interakciókat. Egy feromonparfüm androsztadienont, kopulin vagy esztratetraenolt tartalmazhat. Az utóbbi két feromon általában a nők számára készült illatszerekben található, míg az androsztadienon feladata az, hogy vonzza a nőket, gyakorlatilag ellenállhatatlanná téve a férfit.

Hogyan hatnak a feromonparfümök? 

A feromon parfümök működési elve a tudatalatti hatáson alapul. Amikor valaki feromonokat bocsát ki, azok az orrban található vomeronazális szerven keresztül közvetlenül az agyba jutnak — így hatnak a szociális viselkedésre és a vonzalmakra. A feromonparfümök ezt a természetes folyamatot próbálják utánozni vagy felerősíteni, hogy a viselőjük kívánatosabbnak tűnjön.

Hogyan kell használni a feromonparfümöket? 

A feromonparfümöket hasonlóan kell alkalmazni, mint a hagyományos parfümöket. Az ideális helyek a pulzuspontok: a csukló, a nyak, a fül mögött, valamint a könyökhajlat és a térdhajlat. Ezeken a pontokon a test melege segíti a parfüm illatának kibontakozását és terjedését. 

Perfumer,Making,A,Perfume,With,Tweezers.,Perfume,Bottles,In,The
A feromonparfümök olyan illatanyagok, amelyek szintetikus vagy természetes feromonokat tartalmaznak.
Forrás: Shutterstock

Két fontos dologra azonban figyelnünk kell:

  • Fontos, hogy ne dörzsöljük össze a bőrünket az alkalmazás után, mert ez károsíthatja az illatstruktúrát.
  • Ha feromonparfümöt használunk, akkor a testápolónk legyen illatmentes. Ha ilyen krémet használunk, és a feromonparfümöt közvetlen utána visszük fel, tartósabb lesz a hatás. 

Valóban hatásosak a feromon parfümök?

A feromonparfümök hatékonyságáról megoszlanak a vélemények. Egyes tanulmányok szerint a feromonok valóban képesek befolyásolni a vonzalmat és a szociális interakciókat, míg más kutatások nem találtak egyértelmű bizonyítékot erre. A tudományos világ tehát még nem jutott végleges következtetésre, ugyanakkor sokan személyes tapasztalataik alapján pozitív véleménnyel vannak ezekről az illatszerekről.

Ajánlott feromonparfümök:

Pure Instincts

Aki a Tiktokot jártas, biztosan belefutott az utóbbi idők egyik legnagyobb trendjébe, a Pure Instincts roll-on körüli hype-ot nehéz volt nem észrevenni. A termék olyan illatkomponensekkel rendelkezik, amelyek hipnotizáló és csábító hatással vannak a férfiakra. A mesterséges feromonok a bőr pH-jával reagálnak, így minden emberen más illatú lesz. A terméket nem tesztelték állatokon, parabén-, alkohol- és gluténmentes, így érzékeny bőrre is használható.

L'Arisé 119

A L'Arise számos illata közül lehet választani, a legnépszerűbb azonban a 119-es, amely a keleti illatcsaládba tartozik. A csúcs- és szívjegyek között arab jázmin és kasmírfa található. Alapjegyként szintetikus ámbrát használtak. A parfüm érzéki illatjegyei arra hivatottak, hogy titokzatossá, egyedivé és ellenállhatatlanná tegyék a viselőjét, felébresszék másokban a vágyat.

Shiatsu

A Shiatsu parfüm olyan természetes alapú hatóanyagokból áll, amelyek képesek utánozni a kopulint. A mesterséges szexferomont a lótusz és a cseresznye gyümölcsös-virágos keveréke támogatja.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.