Körömápolás: két hetes kúra a szebb kezekért

köröm, körömvizsgálat
Shutterstock/Copyright (c) 2021 Sasun Bughdaryan/Shutterstock. No use without permission. - Sasun Bughdaryan
köröm körömlakk kézápolás
Körmeink ápolása rendkívül fontos, főleg akkor, ha töredezettek és vékonyak. Körömápolás két hét alatt – egy erősítő kúrával már látványos eredményt lehet elérni.

 Ha két hét alatt szebb és erősebb körmöket szeretnél, kövesd a tippjeinket a körömápoláshoz.

körömápolás
körömápolás Forrás: Shutterstock

Körömápolás kívül-belül

Kesztyű viselése: A víz károsíthatja a körmeinket. Mosogatás, törölgetés vagy autómosás során mindig viselj gumikesztyűt. Ez a körömápolás alapja.
Helyes körömvágás: Ne vágd túl rövidre a körmeidet, és kerüld a körömrágást vagy a körömágybőr túlzott visszatolását. Használjunk reszelőt a körömápoláshoz.
Ápolókrém használata: Fürdés vagy zuhanyzás után krémezd be a kezed és a körmeidet. Masszírozd be a krémet, hogy gyönyörűek legyenek a körmeid.
Speciális körömlakk: Válassz olyan körömlakkot, amely ásványi anyagokat juttat be a körömbe, és védőréteggel látja el a felületét. Ha körmeid nem egészségesek, akkor mellőzd a dekorkozmetikai termékeket. Esetleg használj körömpolírt, ami vegyszerek nélkül varázsolja fényessé a köröm felületét.
Emellett természetes szerekkel is próbálhatsz javítani körmeid állapotán. Az olíva-, mandula- és lenolaj, valamint a citromlé is segíthet. Hetente egyszer vagy kétszer áztasd be a körmeinket ezekbe az olajokba, már akár két hét alatt látványos lesz a változás!

Egészséges Körmök: Táplálkozással a Körömerősítésért

A szép és erős körmök nem csak a megfelelő ápolástól, hanem a helyes táplálkozástól is függenek. A megfelelő vitaminok és ásványi anyagok bevitelével erősítheted körmeidet. Ha szükséges, kérd ki orvos véleményét, és szedj táplálékkiegészítőket. Ha ragyogó körmökre vágysz, figyelj oda az alábbi tápanyagokra:
A-vitamin: A sárgarépa, spenót és édesburgonya A-vitamint tartalmaz, ami hozzájárul a köröm egészségéhez.
B-vitaminok: A B-vitaminok (különösen a biotin) elengedhetetlenek a köröm erősítéséhez. Találhatók például tojásban, dióban és hüvelyesekben.
C-vitamin: A citrusfélék, paprika és brokkoli C-vitamint tartalmaznak, ami segíti a kollagén termelését, és így erősíti a körömágyat.
Cink és vas: Ezek az ásványi anyagok szintén fontosak a köröm egészségéhez. Fogyassz húsokat, magvakat és teljes kiőrlésű gabonákat.
Fehérjék: A haj és köröm alapja a fehérje. Egyél halat, tojást és tejtermékeket, hogy erős körmöket és hajszálakat érj el.
Ne felejtsd el megfelelően hidratálni magad, mert a hidratált bőr és köröm is egészségesebb és erősebb lesz!

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.