Lábápolás: pont olyan fontos, mint az arcbőröd gondozása

krém, arckrém
Shutterstock -
pedikűr pedikűrös megfelelő lábápolás lábápolás
Ciki a szandálból kikandikáló repedezett sarok? Igen! A lábápolás, a lábfej gondozása éppen olyan fontos, mint más testrészeinké. Ne hagyd, hogy még a pedikűrös is megijedjen. Itt van néhány tuti tipp, hogy bátran tudd mutogatni a lábadat.

Körbenézel a metrón, vagy a közértben és elszörnyedsz: repedezett sarkak, kiszáradt lábfejek, horror állapotú körmök mindenütt. Pedig a lábápolás pont olyan fontos rutin, mint az arcbőré. A lábunk az egész napos igénybevétel miatt különleges gondoskodást igényel. Íme néhány remek lábápolási tipp, amivel felfrissülhetsz a nyári napokra.

lábápolás
Lábápolás- fontos része a mindennapi higiéniának

Lábápolás otthon: igazi felfrissülés

Ha ismered a bőrtípusod, akkor könnyedén beszerezheted azokat a lábápoló szereket, amelyekkel kialakíthatod a napi lábápoló rutinodat. Az első lépés mindig egy jó lábfürdő legyen, tegyél bele illatos fürdősót. Hidd el, 15 perc  jót tesz nem csak a testednek, hanem a lelkednek is. A fürdő végén fogj egy bőrradírt, és alaposan dörzsöld át vele a bőröd. Ez eltávolítja a maradék szennyeződést és az elhalt hámsejteket. Lábad immár tisztán és üdén várja a házi pedikűrt.  A bőrkeményedések eltávolítása komoly feladat. Csak akkor vágj bele, ha sérülés nélkül tudod megcsinálni. Ha kell, előtte puhítsd olyan krémmel, ami szarvasfaggyút tartalmaz. Így gyerekjáték lesz  simává tenni a lábujjaidon, vagy a sarkadon a bőrt. 

A lábkörmök se maradjanak ki, a körömágybőrt told vissza és ha kell, vágd le. A körmöket vágd csinosra, kend át speciális körömolajjal, meglátod, fényesek és egészséges kinézetűek lesznek.  Jöhet a lábmasszázs: az interneten rengeteg oktatóvideót találsz, ami alapján át tudod masszírozni a lábfejedet. A talpon lévő érzékeny pontok átdörzsölése tetőtől talpig felfrissít, ráadásul enyhíti a lábfájást is. Használj masszázsolajat, hogy még kellemesebb legyen az élmény. A végén töröld meg, majd krémezd be a lábad és jöhet egy kis pihenő.

Tipp: 10 perc pihenő felpolcolt lábakkal segít megelőzni a seprűvénák kialakulását. Nem csak a lábfejednek, hanem az egész lábadnak jót teszel vele. Eközben felszívódhatnak  a lábkrém hatóanyagai, te pedig elolvashatsz néhány oldalt a kedvenc könyvedből. 

A krémezéssel még nincs vége a lábápolásnak. A körmöket kend át ápoló lakkal, majd a ha szereted, akkor színes körömlakkal is. Jól fog mutatni a kedvenc szandálodban a nyaraláson. Használj lábsprayt, ápolja és dezodorálja a lábfejet, ezzel megelőzheted, hogy izzadtan csúszkáljon a lábad a szandálban. 

 

Mi legyen a táskádban, amit szeretni fog a lábad?

  • Nedves törlőkendő
  • Lábspray
  • Hintőpor
  • Hűsítő krém

Az alábbi videóban megnézhetitek gyakorlatban is, hogyan kell pedikűrözni:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.