Sminkelés 50 felett, íme a kozmetikus tanácsai, hogy mindig ragyogóan nézz ki!

Shutterstock/Prostock-studio -
érett bőr Mi nők , 50 felett smink tippek
A smink nem csupán a fiatalok kiváltsága. A sminkelés 50 felett is ajánlott, hiszen ezzel kiemelhetjük természetes szépségünket.

Érettebb korban sem kell lemondanunk arról, hogy egy igényes sminkkel feldobjuk megjelenésünket. A sminkelés 50 felett is lehet izgalmas és élvezetes. Kövessük a trendeket, vegyük igénybe az ingyenes smink tanácsadásokat, és ne féljünk kipróbálni új termékeket és technikákat. Íme néhány hasznos tanács a kortalan sminkeléshez, hogy mindig ragyogóan nézzünk ki!

sminkelés 50 felett
Sminkelés 50 felett: a kozmetikus szerint érdemes a bőrápolással kezdenünk az alapokat.Forrás: Shutterstock/shurkin_son

Sminkelés 50 felett, ezekkel kezd

Az idő múlásával bőrünk több odafigyelést igényel. Számolnunk kell az arcunkon egyre mélyülő ráncokkal, a szem alatti karikákkal, szarkalábakkal és a pigmentfoltokkal is. Így bőrünk ápolására, hidratálására is nagyobb hangsúlyt kell fektetni. 

A kozmetikus szerint szép sminkünk csak akkor lesz, ha a bőrápolással kezdjük az alapokat.

Hidratáljuk bőrünket rendszeresen a a korunknak és bőrünk típusának megfelelő készítményekkel, és használjunk primer-t, amely simábbá és egyenletesebbé teszi a bőrfelületet. A primer feltölti az apró ráncokat és előkészíti bőrünket az alapozó felvitelére. Pigmentfoltjainkat halványíthatjuk egy megfelelő korrektorral, szemkörnyékre is kapható már külön alapozó! Alapozóból inkább a hígabb, könnyebb állagúakat válasszuk, mint a nehéz, testes, maszkszerű készítményeket.

Szinte nincs olyan cég, amelyik ne hozna ki például nyári vagy ünnepi új sminkszíneket. Ilyenkor ingyenes sminktanácsadásokon vehetünk részt, ahol kipróbálhatjuk és elsajátíthatjuk az új trendeket. Éljünk ezekkel a lehetőségekkel! Így biztosan nem nyúlunk mellé, és nem landol egy újabb felesleges rúzs vagy alapozó a fiókban.

Sminkválasztás idősebb korban: a kulcsszó a harmónia

Fontos, hogy sminkünk harmonizáljon a ruhánkkal és aktuális hajszínünkkel. A sminkszínek kiválasztásánál törekedjünk arra, hogy azok összhangban legyenek a megjelenésünkkel. Figyeljünk arra is, hogy a sminkünk színe legyen összhangban az aktuális körömlakkunk színével, főleg ha tartós géllakkot használunk. Nyáron például a könnyed, színes sminkek dominálnak, míg télen a sötétebb, mélyebb árnyalatok kerülhetnek előtérbe. Egy esti rendezvényhez bátran választhatunk intenzívebb sminket, míg egy nappali eseményhez a természetesebb, finomabb árnyalatok ajánlottak.

A kevesebb mindig több

A sminkelés 50 felett nem igényel drámai változtatásokat. A kevesebb mindig több elve itt különösen igaz. 

Inkább válasszunk lágyabb, finomabb és halványabb színeket a smink termékek közül. A túl sötét szemöldök vagy szemhéjszín csak még inkább öregítheti az arcunkat. 

Használjunk speciális szemkörnyék alapozót, és inkább a hígabb, könnyedebb állagú termékeket részesítsük előnyben.

Szemöldök és szempilla

Szemöldökünk legyen összhangban a hajunk és bőrünk színével. Speciális szemöldökporral vagy ceruzával korrigálhatjuk a formáját, de sose legyen túl sötét, mert az öregítheti az arcot. És ez igaz a szemhéj színére és a túl vastag szemkontúrra is. A nem kívánt szőrszálak eltávolítása szintén fontos, érdemes ezeket is eltávolítani. Ehhez használjunk jó minőségű csipeszt és nagyítós tükröt, és lehetőleg jó fényviszonyok között álljunk neki. Egy jó minőségű szempillaspirál mindig jó választás, de kérhetünk szempilla stylist segítségét is a tartós eredmény érdekében. Sminktipp: ha már a szemünk nem tökéletes, vagy nem akarunk nap, mint nap a sminkeléssel bajlódni, akkor éljünk tartós szemöldök és szempillafestés, vagy akár a sminktetoválás lehetőségével. 

Szájfények, rúzsok, pirosítók

Fontos, hogy ne csak az alapozónál, hanem a szájfények, rúzsok és pirosítók esetében is olyat válasszunk, amelyek UV/UVB szűrővel és fényvédő faktorral rendelkezzenek. Ezek nemcsak a szép megjelenésről gondoskodnak, hanem védenek is a káros napsugarak ellen. Esetenként sminkfixálót is használhatunk a tartósabb végeredmény érdekében. A nap végén mindig alaposan mossuk le a sminket, hogy bőrünk pihenhessen és regenerálódhasson. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.