Bizarr szépségápolási kezelések a vámpírarctól a madárürülékig

Skincare,,Woman,And,Face,Mask,In,Studio,With,Eyes,Closed
PeopleImages.com - Yuri A/Shutterstock. No use without permission. - PeopleImages.com - Yuri A
arcápolás szépségápolás kozmetikai kezelés
Mindannyian vágyunk arra, hogy szépek legyünk. Már az ókorban is voltak olyan bizarr szépségápolási kezelések, amelyek örök szépséget és fiatalságot kínálhatnak. Sokat ezek közül néhány hollywoodi híresség is kipróbált már.

A szépségért szenvedni kell. De vajon meddig vagyunk hajlandók elmenni a szépség nevében? Ezek a bizarr szépségápolási kezelések jóval túlmutatnak a gyantázás okozta kellemetlenségeken, mégis sokan bevállalják őket a ragyogóbb és fiatalosabb megjelenés érdekében.

 bizarr szépségápolási kezelések
A bizarr szépségápolási kezelések közül az élő csiga arckezelés során nyálkás csigák sétálnak az arcodon
Forrás: New Africa/Shutterstock

Íme a bizarr szépségápolási kezelések, amik közül párat még a sztárok is kipróbáltak

1. Élő csiga arckezelés

A csiganyálka arcmaszkok az utóbbi években hatalmas népszerűségnek örvendenek, főleg a koreai bőrápoló termékek népszerű alapanyaga. De képzeld el, ahogy egy nyálkás csiga sétál az arcodon. A hírességek, például Emily Ratajkowski nem rettentek vissza ettől az arckezeléstől sem, és azt állították, hogy bevált náluk. A csiga arcápoló regenerálja a bőrsejteket, meggyógyítja és helyreállítja a bőrt, valamint elősegíti a kollagéntermelést, miközben hidratálja a bőrt. A csiganyál tele van erős antioxidánsokkal, hialuronsavval és fehérjékkel. Állítólag a csiga arcápolók alkalmasak a legtöbb bőrtípusra, különösen a száraz bőrre. 

Érdekesség, hogy Jappánban igazi celebként kezelik ezeket a csigákat a szépségszalonokban, akiket születésüktől fogva nevelgetnek, és kizárólag bio sárgarépával, mustáros spenóttal és mángolddal etetik őket. 

2. Madárürülék arckezelés

Elmúltak már azok az idők, amikor az emberek még bosszankodtak azon, ha váratlanul rájuk kakilt egy madár, ma már hajlandóak fizetni is érte!  De félretéve a viccet, a madárürülékes arckezelés, más néven „uguisu no fun”, egy tradicionális japán szépségápolási módszer, amely a fülemüle ürülékét használja a bőr fiatalítására. 

Japán csalogány, Madárürülék arckezelés
„uguisu no fun”, egy tradicionális japán szépségápolási módszer, amely a fülemüle ürülékét használja a bőr fiatalítására
Forrás: Wikipedia

A kezelés során az ürüléket sterilizálják és pasztává alakítják, amelyet az arcbőrre alkalmaznak. Az eljárás híres arról, hogy természetes enzimeket és tápanyagokat tartalmaz, amelyek segítenek a bőr megújulásában és világosításában.

 Hámlasztóként is működik, remekül eltávolítja az elhalt hámsejteket. Victoria Beckham is kipróbálta és állítása szerint bevált neki. 

3. Vámpírarc - kezelés

A Drakula terápia, vagy PRP (Platelet-Rich Plasma) terápia, az utóbbi időszak egyik legforróbb trendje. Ez a kezelés a bőrfiatalítás egyik legújabb és leghatékonyabb módja, sőt bármennyire bizarrul is hangzik, a lehető legtermészetesebb is. Ezt a típusú kúrát ráadásul gyógyászati céllal is régóta használja az orvostudomány, például a krónikus ízületi problémák enyhítésére, tehát nem csak a kozmetológiai nagyágyúja. A Kim Kardashian által népszerűsített arckezelés szerencsére nem jár azzal, hogy egy vámpír megharapja. 

A,Cosmetologist,In,A,White,Coat,And,Gloves,Checks,And
A Drakula terápia az utóbbi időszak egyik legforróbb trendje
Forrás: Shutterstock

A kezelés során a saját vérünkből nyert plazmát injekciózzák vissza az arcbőrbe. Ez elősegíti a bőr regenerálódását, javítja a bőr textúráját és csökkenti a ráncokat, miközben serkenti a kollagéntermelést. 

A PRP olyan betegek számára ajánlott, akik aknétól, melasmától, egyenetlen bőrtónustól, öregedés jeleitől, hegektől és egyéb bőrhibától szenvednek.

4. Thai pofon arckezelés

A kezelés célja a pórusok összehúzása, a ráncok csökkentése és az arc tonizálása. 

Beauty.woman,Applying,Skincare,Product,On,Her,Face.,Asian,Girl,With
Mindössze 10 szakember ismeri a a thai pofon arckezelés titkos technikáját, és csak ketten dolgoznak Thaiföldön kívül.
Forrás: Shutterstock

Egyesek szó szerint pénzt adnak azért, hogy pofonokat kapjanak az arcukra, a bőr simábbá és feszesebbé tételéért. 

Sajnos nincs olyan tudomány vagy tanulmány, amely alátámasztaná a pofonos arckezelések hatékonyságát. A terapeuta finoman elkezdi pofozni az arcát, majd fokozatosan egyre erősebben csapja. Azonban nem minden szalonban kérhetjük ezt a bizarr kezelést, hiszen mindössze 10 szakember ismeri a „masszázsboksz” titkos technikáját, és csak ketten dolgoznak Thaiföldön kívül. A kezelés állítólag 15 perc alatt hat hónapig tartó hatást biztosít. Ami a fájdalmat illeti, azt mondják, olyan, mint egy kisebb hangyaharapás. 

5. A tűz arckezelés

„Ah, ég az arcom” lehet, hogy gyakori panasz az érzékeny bőrűek körében, de mint kiderült, van egy Kínában igen népszerű kezelés, ott „Huo Liao”-nak hívják, ami szó szerint veszi ezt a mondást. 

A kezelés során egy gyúlékony alkohollal (és bőrtápláló helyi keverékkel) átitatott törölközőt az arcra, vagy a test bármely részére terítenek, majd meggyújtják.

Chinese,Fire,Massage,-,Huo,Liao,Therapy.,Traditional,Chinese,Medicine,
A lángok kialszanak, mielőtt elviselhetetlenné válnának vagy károsítanák a bőrt
Forrás: Shutterstock

De pánikra semmi ok, mert csak csak néhány másodpercig ég, nem engedi, hogy a tűz fizikailag elérje a bőrt, de az tény, hogy nagyon közel kerül hozzá. A lángok kialszanak, mielőtt elviselhetetlenné válnának vagy károsítanák a bőrt. A cél ezzel a meghökkentő kezeléssel a bőr stimulálása. Azt mondják, a tűz arckezelés felgyorsítja a sejtek regenerálódását, hogy megelőzze az öregedés jeleit, így a végeredmény elvileg egy sugárzó fényű foltmentes bőr. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.