A húsvéti sonka minden asztalon a fő fogás húsvét vasárnap reggel. Akkor vágjuk fel, utána pedig napokig fogyasztható. Nos, a mézes-mustáros mázas sonka annyira finom, hogy ha elkészíted, biztosan nem kell maradékmentésben gondolkodnod, és mindenki elégedetten áll majd fel az ünnepi asztaltól.
Pofonegyszerű a recept, mégis teljesen más ízvilág ez a húsvéti sonka. Ha nem vagy biztos benne, hogy mindenki szereti, készíts hagyományos és mézes-mustáros főtt sonkát is. Mutatjuk a receptet.
1. A főtt sonka tetejét kb. 1-1,5 cm mélyen, rácsos alakzatban irdaljuk be, majd tegyük a húst egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott sütőtálba.
2. A narancslevet öntsük egy kis lábasba, adjuk hozzá a mézet és a mustárt. Forraljuk fel, majd mérsékeljük alatta a lángot, és folyamatos keverés mellett főzzük addig, amíg sziruposra sűrűsödik.
3. Kenjük át a sonka tetejét a szirup kb. felével, és toljuk 180 °C-ra előmelegített sütőbe. Süssük 15 percet, majd kenjük meg a maradék sziruppal, és süssük tovább 15-20 percet. A sütési idő utolsó 5 percében meg is grillezhetjük a hús tetejét.
4. Miután kihűlt, szeleteljük fel a sonkát, és tálaljuk kaláccsal, zöldségekkel.
A sziruphoz adhatunk egy késhegynyi őrölt gyömbért vagy fahéjat is.
(Elkészítési idő: 1 óra)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.