Ősz a hajtöved? Íme 3 azonnali trükk a hajlenövés természetes eltüntetésére

hajlenövés, lenőtt haj, szürke hajtő
Shutterstock/Prostock-studio -
hajápolás haj szépségápolás trükkök
A hajfestések közötti időszakban gyakran folyamodunk spray-khez vagy púderhez, amelyek eltakarják a szürke hajtöveket. Íme a 3 trükk, ami azonnal és természetes módon tünteti el a hajlenövés látható jeleit.

Ó, azok a fránya szürke hajszálak! A hajfestéssel szerencsére gyorsan eltüntethetjük őket. De mi a helyzet akkor, ha már több hét eltelt két hajfestés között és gyorsan szeretnénk megoldást találni a lenövés és az ősz hajszálak eltüntetésére? Bár imádjuk a boltokban kapható termékek azonnali hatását, be kell látnunk, hogy némelyik sajnos igen természetellenesnek tűnik. Ezzel a 3 trükkel viszont természetes módon elfedhető a hajlenövés.

hajlenövés, lenőtt haj, szürke hajtő
Könnyen eltüntethető a zavaró hajlenövés ezekkel az egyszerű és természetes trükkökkel.
Forrás: Shutterstock/Adele25

Ősz hajtövek elfedése: Ezzel a 3 trükkel tüntethető el a hajlenövés

Ki ne ismerné azt a problémát, amikor gyorsan el szeretne indulni és csak annyit kellene tenni, hogy valahogy eltakarja a hajlenövését? Ilyenkor az instant megoldás a spray vagy púder használata, de bumm! Murphy, hogy ilyenkor hirtelen túl sok termék jön a spray-ből, és úgy nézünk ki, mintha parókát viselnénk. A hajválaszték sokkal sötétebbé válik, mint a frizuránk és a végeredmény nemhogy jobb, inkább kétségbe ejtő hatást kelt. 

A hajtöveknek különösen nagy optikai hatása van: ha világosabb, mint a többi hajszál, a frizura kevésbé tűnik dúsnak. 

Kicsit olyan hatást kelt, mintha kopaszodnánk, és ezt a vizuális látványt meg végképp szeretnénk elkerülni! Próbáld ki ezeket a tippeket, hogy a későbbiekben ne kerülj ilyen kellemetlen helyzetbe.

1. Fésű a hajválasztékra

Ha egyenesen elválasztott hajjal szeretnél megjelenni, de nincs időd a precíz munkára, vedd elő a kedvenc hajtőre való spray-det és egy hosszú nyelű fésűt. Ezt helyezd a hajválasztékodra, mielőtt elkezded fújni rá a spayt. Így a hajválaszték mentes marad a terméktől, és megőrzi a bőrszínt. A sima eredmény érdekében a spray-t 15 centiméter távolságból fújjátok. Így később sokkal természetesebbnek fog tűnni! Az alábbi videóban Eva Longoria be is mutatja ezt a trükköt, amihez csak annyit írt, hogy ez az egyik kedvenc szépségtitka. Próbáld ki te is és lehet, hogy a jövőben ez lesz majd az egyik kedvenc szépségrutinod

 

@evalongoria

One of my favorite beauty secrets🤭

♬ Oui oui oui oui - Sacha Distel

2. Először a kefét fújd

Egy másik trükk, amellyel a végeredmény sokkal természetesebb lesz, egy jól összeszorított, vastag sminkecset, vagy púderecset használata. Fogj egy darab konyhai papírtörlő kendőt és tartsd a sminkecset mögé, amikor ráfújod a spray-t. Így kevesebb rendetlenség marad utána. Alaposan fújd be a kefét a termékkel, mielőtt pöttyöző mozdulatokkal a szürke hajtövekre simítanád. Dolgozd jól bele a hajba a terméket az ecset segítségével, és a másik kezeddel simítsd le a hajtöveket, hogy a mélyebben fekvő tincseket is elérje. Az ecsettel a szín kevésbé közvetlenül kerül a szürke hajtövekre, így sokkal lágyabb és természetesebb hatás érhető el. Ráadásul így még nagyobb kontroll kerül a kezedbe, hogy hova kerüljön szín és hova ne.

@thekerriesmart How to cover grey roots in between colouring appointments! You can get all different colours and this technique works with any spray. #roottouchupspray #roottouchup #greycoverage #hairtok #greyroots #hairover40 #womenover40 #over40beautytips #madeyoulook ♬ Made You Look - Meghan Trainor

3. Fogkefe a babahajakhoz  

A telt és egységes színű hajkorona, amely keretezi az arcot, sokkal fiatalosabbá varázsol minket. Amikor a szürke hajtöveink megjelennek, könnyen úgy tűnhet, mintha kopasz foltok lennének a fejünkön. Ha hajszínező spray-t fújunk a babahajunkra, főként a fejbőr színe fog megváltozni, ami egyáltalán nem tűnik majd természetesnek. Ehelyett használj egy fogkefét, amelyet ugyanúgy fújj be, mint az előző trükkben mutatott sminkecsetet. Használj valamivel kevesebb terméket, és nyomás nélkül fésüld be a babahajakba. Amikor a legtöbb szín már a hajadon van, növeld a nyomást, és a terméket cikkcakk mozdulatokkal simítsd a hajtövek felé. Plusz egy tipp, hogy színezett szemöldökzselét is használhatsz a babahajszálak befestésére.

Ezek a cikkek is érdekelhetnek:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.