A legjobb önbarnítók, hogy a bőröd ősszel is ragyogjon

szépség bőr önbarnító
Az önbarnítók manapság már nem ragadós krémek, amik foltot hagynak a ruhádon, hanem olyan profi termékek, amelyeknek köszönhetőn bőröd napbarnított lesz. Segítünk kiválasztani a legjobb önbarnítót!

Az önbarnító termékek az évek alatt szerencsére könnyen használható, hasznos és egészséges termékek lettek. Nem koszolnak, nem ragadnak, nem maradnak a ruhán, könnyebben és hatékonyabban lehet használni őket. Számos önbarnító formula közül választhatunk, amik biztosítják, hogy a gyönyörű nyári színünk ősszel is megmaradjon.

Önbarnító termékek
Használj a bőrtípusodnak megfelelő önbarnító terméket.
Forrás: Shutterstock

Az önbarnító termékek széles választéka

Miért válassz önbarnítót?

Az önbarnítás egy sokkal egészségesebb megoldás a káros UV sugárzással szemben, ráadásul szezontól független, így az ősszel is könnyen használhatod, hogy napsütötte színed legyen. Az önbarnítók nem károsítják a bőröd, sőt, tele vannak bőrtápláló anyagokkal. Bármilyen bőrön alkalmazható akár az illatos, akár az illatmentes verziójuk, és sokkal olcsóbbak, mint a szolárium. Ráadásul gyorsabban is hatnak.

Hogyan válassz önbarnítót?

Mindenki használhat önbarnítót bőrszíntől és bőrtípustól függetlenül. Ha szeretnéd megtalálni azt, amelyik neked a leghatásosabb, és amivel elérheted a kívánt hatást, akkor gondold végig, hogy milyen formulát szeretnél, milyen gyorsan szeretnéd elérni a tökéletes, napbarnított színt, milyen árnyalatra van szükséged és milyen illatú önbarnítót szeretnél.

  • Formula

Az önbarnító termékek lehetnek olajok, krémek, habok és kendők is, de barnító kapszulák is léteznek, ám ebben a cikkben csak a külsőleg alkalmazható termékeket gyűjtöttünk össze. A hab vagy mousse a legjobb a legtöbb bőrtípusnak. A kezdőknek javasolt a színezett hab, hogy lássák, mely területre mennyi terméket vittek fel. Utazáshoz a kendő tökéletes megoldás, mert kis helyen is elfér és szuper hatékony. A spray akkor nagyon jó, ha nehezen elérhető területekről van szó, mert nem igényel kenegetést. Ezt azonban a gyakorlottaknak ajánljuk, akik már biztosan tudják a megfelelő eloszlatás trükkjét. Az önbarnító krémek és olajok a szárazabb bőrűeknek lesznek ideálisak.

1. Természetes önbarnító hab, ár: 15 200 Ft 2. Önbarnító arcra és testre, ár: 4 490 Ft 3. Vilgain Testápoló olaj, ár: 3 990 Ft
Forrás: cocosolis.com, yves-rocher.hu, vilgain.hu
  • Felszívódási idő

Attól függően, hogy melyik formulát használod, vannak termékek, amelyekkel már 1 óra után eredményt érhetsz el, és van, amelyiknek kell 12 óra, hogy kifejtse hatását. Igényeidnek megfelelően találd meg a számodra megfelelőt. Ha kezdő vagy az önbarnítás területén, mindenképp válassz a hosszabb hatóidejű krémek közül, hogy kitapasztald az önbarnító működését.

1. Douglas Sun, ár: 1090 Ft 2. Önbarnító hab 1h express, ár: 10 699 Ft
Forrás: douglas.hu, dm.hu
  • Árnyalat

Ne akarj túl barna lenni, mert nem fog passzolni a szemed és a hajad, valamint szemöldököd színéhez. A sajátodnál 2-3 árnyalattal sötétebb színt válassz, hogy tökéletes végeredményt kapj. Vannak olyan önbarnító termékek, amelyek egyből az adott színre varázsolják a bőrödet, de vannak, amelyeket rétegenként, naponta kell felvinned, amíg el nem éred a neked tetsző árnyalatot. Ez ugyan több időt igényel, de ha nincs még gyakorlatod az önbarnításban, akkor egy sokkal jobb választás, hogy tapasztalatot szerezz.

1. St. Moriz önbarnító hab, sötétebb tónusú bőrre, ár: 4 499 Ft 2. Everyday Gradual Tanning Milk, 3. St. Moriz önbarnító hab, médium színben, ár: 4 499 Ft
  • Illat

Régen az önbarnítók illatanyag hozzáadása nélkül készültek és meglehetősen furcsa szaguk volt egy DHA nevű anyag miatt, ami a cukorrépából vagy cukornádból származik, és az önbarnító fő hatóanyaga. Manapság az összetevők listája kiegészül valamilyen anyaggal, ami elfedi a kellemetlen szagot és semlegessé teszi a terméket. Találunk illatanyagot tartalmazó termékeket is, úgyhogy te döntöd el, milyet szeretnél.

FOKOZATOSAN BARNÍTÓ VIZ, ár: 7 300 Ft
Forrás: ucarecdn.com

Eszközök önbarnításhoz

Az önbarnítót felviheted a kezeddel, de sokkal hatásosabb, ha kesztyűt, ecsetet vagy kefét használsz, mert így egyrészt nem lesz önbarnító a kezeden több rétegben, másrészt a testeden is könnyebben el tudod oszlatni a terméket.

1. 5-az-1-ben Önbarnító Kesztyű Applikátor Készlet, ár: 965 Ft 2. TANNING BRUSH, ár: 10 800 Ft 3. Önbarnító kesztyű, ár: 3 420 Ft
Forrás: temu.com, cocosolis.com, nutridome.hu

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.