Szakértő osztotta meg - Ezekre a bőrápolási termékekre ne pazarold a pénzed

Vörös szem, karikás szem, bőrápolás, sminktrükk.
Shutterstock - Shutterstock
arcápolás termékek bőrápolás
A tudatos bőrápolás elterjedésével számos újfajta termék jelent meg a boltok polcain, de nem mindegyikre érdemes beruházni. A szakértő megosztotta, mely bőrápolási cikkekre nem érdemes pénzt költeni.

Egyre népszerűbb a tudatos bőrápolás, sokan figyelik árgus szemekkel a termékekben található hatóanyagokat, hogy a legmegfelelőbb tégelyt vehessék le a polcról. Ezzel együtt azonban megjelentek olyan cikkek is, amikért nem érdemes pénzt kiadni. Szakértő osztotta meg, melyek ezeke.

Nyár vége, szépség trükk, bőrápolás, hajápolás.
Ezekre a bőrápolási termékekre nem érdemes pénzt kiadni
Forrás: Shutterstock

Ezekre a bőrápolási termékekre nem érdemes pénzt költeni

A megfizethető bőrápolási termékek nagy kincsek, de hiába olcsó, ha nem hatásos. Egy szakértő, Natalie O'Neill osztotta meg, hogy melyek azok a készítmények, amik bár jól hangzanak, nem érik meg az árukat.

  • Retinolos fátyolmaszk

A retinol egyre népszerűbb hatóanyag, és nem véletlenül: sejtszinten fejti ki hatását, ennek köszönhetően pedig a sejtek jobban működnek, egészségesebbé és „fiatalosabbá" válnak. Ehhez azonban a rendszeres és következetes használatára van szükség, ezért az egyszer használatos maszkkal nem sokra megyünk. Vegyünk inkább egy hatékony retinolos krémet a maszk helyett.

  • Cellulit-henger

Rengeteg termék kapható, amely mind azt ígéri, hogy megszünteti a narancsbőrt, vagyis a cellulitot, de csak nagyon kevésnek van valós hatása, és a henger nem tartozik közéjük. A cellulit kialakulásának első számú oka a helytelen táplálkozás, a mozgásszegény életmód, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, de azoknál is előfordulhat, akik bár vékonyak, ám valamilyen hormonális problémával küzdenek vagy csak szerencsétlen genetikát örököltek. Vagyis életmódbeli változtatásra van szükség a narancsbőr eltüntetéséhez.

  • C-vitaminos tisztítókendő

A tisztítókendő önmagában nem elég az arcon lévő szennyeződések eltávolításához, ha pedig ezután még megmossuk, akkor a C-vitamint is lemossuk a bőrünkről. Érdemes inkább szérum formjában használni a reggeli rutin részeként arctisztítás után, de még a napvédő felkenése előtt, ugyanis a C-vitaminban található antioxidánsok támogatják a fényvédelmet.

  • Arctisztító kefék 

Az arctisztító kefék nem hatékonyabbak, mint a kezünk, viszont olyan mikrosérüléseket is okozhatnak, amelyek nagyobb problémákhoz vezetnek, ezért nem ajánlatos a használatuk.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.