A 90-es évek kultikus skinny szemöldöke visszatér, de kicsit másképp viseljük

szemöldök Cindy Crawford
Valószínűleg nem lesz olyan 90-es évekbeli szépségtrend, ami ne jönne vissza előbb-utóbb. A széles hajgumi csak a bemelegítés volt, ezt követte a kontúrozott száj és a kék szemhéjfesték, és most megérkezett a vékony szemöldök is.

Vajon tényleg le tudja gyűrni a 90-es évek vékony szemöldöke a vastagabb, természetesebb szemöldököt, ami lassan már egy évtizede tartja magát a trendek között? A válasz egyértelmű igen, csak egy kicsit másképpen.

Cindy Crawford, szemöldök,
Cindy Brawford és a skinny szemöldök
Forrás: Getty Images

Így tér vissza a vékony szemöldök

A szélesebb, természetes szemöldök már jó pár éve velünk van, sőt, az új trendek az elmúlt időszakban inkább arra felé mutattak, hogy annál jobb, minél bozontosabb. A microblading és a szemöldökformázó, szemöldöktetováló üzletág fellendült. Ez a folyamat mostanáig tartott, mert a 90-es évekből származó vékony szemöldök újra az ajtónkon kopogtat. A kultikus skinny szemöldököt először Kate Mosson és Cindy Crawfordon láthattuk a 90-es években, majd a szemöldökforma tovább keskenyedett a 2000-es években - ekkor már csak egy tollvonás látszódott a nők arcán. 

De félreértés ne essék, nem pont ugyanebben a formában lesz trendi idén a vékony szemöldök, a természetesség szerencsére most is fontos. Az idei trendek szerint a vékony szemöldököt finoman szedik formájára, majd kefélik és formázzák. A cél az, hogy keskeny, mégis kontúros szemöldökkel adjuk meg az arc kereteit. 

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.