Ezeket jó messzire kerüld el! – 5 súlyos stílusbaki, amitől öregebbnek fogsz tűnni

Outdoor,Autumn,Portrait,Of,Young,Elegant,Fashionable,Woman,Wearing,Trendy
Shutterstock - Victoria Fox
öltözködés
A megfelelő színek és fazonok kiválasztása segíthet kiemelni természetes szépségünket és javíthatja a megjelenésünket. Ám elég egy apró stílusbaki, hogy elrontsa az egyébként tökéletes összeállításunkat. Mutatjuk, mit kerülj el jó messzire, ha nem akarsz öregebbnek tűnni a korodnál!

A rohanós hétköznapok során szinte törvényszerű, hogy becsúszik néha egy-két stílusbaki. Bár az őszi időszak tökéletes alkalom arra, hogy kipróbálj egy új divatirányzatot, színt vagy frizurát, az impulzív, nem következetes vásárlások eredménye, hogy olyan darabokat is megvásárolsz, amire valójában nincs szükséged! Néha persze nem árt, ha kipróbálsz valami merőben újat, de ha nem vagy elég körültekintő, sokkal öregebbnek tűnhetsz a korodnál.

stílusbaki
Klasszikus stílusbaki, ha nem megfelelő  sarokmagasságot választunk
Forrás: Shutterstock

A túl élénk színek, vagy éppen túl egyhangú szettek között egyensúlyozni nem mindig egyszerű feladat, azonban ha ránk hallgatsz, az alábbi ruhadarabokat és kiegészítőket jó messzire elkerülöd.

5 stílusbaki, amit minden divatrajongó elkövet

Van ugyan jó néhány olyan nő, aki az évek múlásával elsajátította az öltözködés művészetét, és mindig fantasztikusan néz ki – mindegy, hogy a kisboltba vagy a péntek esti randira ugrik el – sokan mégis azzal küzdenek, hogy egyáltalán kitalálják, mi fán terem a valódi stílus. A magabiztos döntéshez azonban ismerned kell bizonyos alapvető szabályokat. Persze csak az hibázik, aki nem is próbálkozik.

Young,Hispanic,Customer,Woman,Holding,Shirts,At,Clothing,Store,Depressed
A személyes stílus kialakítása tulajdonképpen kísérletezés eredménye
Forrás: Shutterstock

Ha ismered az alapvető trendeket, kialakítottad saját stílusod és tudod milyen ruhadarabok, kiegészítők, szépségtermékek illenek hozzád, akkor egyre könnyebben fog menni a megfelelő fazon, anyag és szín kiválasztása. Addig is, nézzünk néhány kiugró példát, amik évekkel is öregíthetnek a megjelenéseden.

Túl sok kiegészítő

Az első és talán leggyakoribb hiba, amit elkövethetsz, ha túlzásba esel a kiegészítők terén. Néha a túl nagy fülbevaló, a túl sok nyaklánc, rikító sál vagy egyéb extrém kiegészítő zsúfolttá teheti az öltözéked, elterelve a figyelmet az egyébként stílusos összeállításodról. A sikkes, fiatalos megjelenés kedvéért válassz inkább apró gyöngy vagy oválisan ívelt fülbevalót és vékony nyakláncot, kifinomult medállal.

Túl erős smink

Mindenki látott már gyönyörűre festett szemeket, tökéletes, macskaszerű tusvonalat, de lássuk be, hogy az erős smink nem a legjobb választás. Az erős smink akár 10 évet is pakolhat ránk, ráadásul nem is áll jól mindenkinek. Az irodában/iskolában a visszafogott smink a nyerő, de este nyugodtan szabadon engedheted a fantáziádat.

Funny,Woman,With,Curlers,And,Bad,Makeup
A túl sötét rúzs és a túl vékony szemöldök bizony öregít
Forrás: Shutterstock

Állandóan feketében vagy

A fekete sikkes, elegáns, kortalan, minden alaklomra tökéletes és soha nem megy ki a divatból. Ennek ellenére ez a szín csöppet sem fiatalos. Ettől függetlenül nem rossz választás egy monokróm kapszula gardrób, hiszen funkcionális és jól hordható, csak arra ügyelj, hogy legyen néhány színes darabod is, kardigán, blézer, bőrdzseki formájában.

Tűsarkakon tipegve

Ki ne imádná a magas sarkú cipőt? A legtöbb ruha egyszerűen jobban néz ki, sokkal szexibb, nőiesebb, ha magas sarkúval viseled. A tűsarkú teljesen megváltoztatja a tartásodat, és nem csak külsőleg, de belsőleg is másként érzed benne magad. Egy magas sarokban azonban másként kell járni, mint egy kényelmes, sportcipőben: kisebbeket lépsz, lassabban közlekedsz.

Back,View,Portrait,Of,A,Woman,Legs,Walking,Spraining,Ankle
A megfelelő cipő a kényelem és az egészségünk szempontjából is fontos
Forrás: Shutterstock

Kifinomulttá és vonzóvá teszi a megjelenésedet. De csak akkor, ha megtalálod azt a magasságot, amiben még kényelmesen tudsz járni. Ha túl magas lábbelit választasz, inkább tűnsz majd egy csetlő-botló tipegőnek, mint stílusos istennőnek.

A cicanadrág nem nadrág!

A bőr hatású cicanadrág szuper divatos, a latex anyaga miatt nagyon kényelmes és jól kombinálható, akár csizmával, laza pulóverrel, vagy egy szexi tűsarkúval, elegáns, hosszított blúzzal. Egyet viszont sose felejtse el, a leggings nem helyettesíti a nadrágot, és még a legkerekebb popsival rendelkező lányon sem mutat jól, csak otthon vagy az edzőteremben.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.