Hátrány jelent a vonzó megjelenés? Megdöbbentő tapasztalatokat osztottak meg az internetezők

An very attractive woman in a tight dress.
/An very attractive woman in a tight dress,Image: 883094352, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no -
szépség hátrány tapasztalat
Az interneten mostanában egyre gyakrabban panaszkodnak arra, hogy a jó megjelenés nem mindig olyan áldás, mint ahogy azt sokan gondolják. A „pretty privilege” – vagyis a szépség előnye – ellenére néhányan arról számolnak be, hogy csinosnak, vonzónak lenni sokszor inkább hátrány, és számos kellemetlen tapasztalattal jár.

A Reddit egyik népszerű bejegyzésében a felhasználók megosztották „a vonzó külső okozta szörnyű tapasztalataikat”. A hozzászólások között több is a nem kívánt figyelem és zaklatás témáját érintette, míg mások arról számoltak be, hogy a vonzó megjelenés miatt ítélik meg őket rosszul.

vonzó
Hátrányt jelent a vonzó megjelenés?
Forrás: Profimedia

Hátrányt jelent a vonzó megjelenés?

„Úgy tűnik, mindenki azt gondolja, hogy a férjeiket akarom” – írta egy nő. Egy másik felhasználó, aki gyerekekkel dolgozik, arról számolt be, hogy hasonló helyzetet él át a szülők részéről is. „Néhányszor megvádoltak már azzal, hogy flörtölök a férfiakkal, miközben én csak végzem a munkám. Nem érdekel a férjed, sőt, néha a saját férjem sem”osztotta meg tapasztalatát.

Mások a visszautasítással járó kritikákat említették meg, amikor nem viszonozzák valaki érdeklődését. „Elég vonzó vagyok ahhoz, hogy udvaroljanak nekem, de ha nem érdekel valaki, akkor az illető azonnal talál valami kivetnivalót rajtam, hogy megalázzon, és ne érezze magát rosszul a visszautasítás miatt” – írta egy hozzászóló. Egy másik pedig hozzáfűzte: „Sok olyan férfival találkoztam, akik azt hiszik, hogy ha elég alacsonyra tudják vinni az önbecsülésemet, akkor majd érdekelni fognak. Ez őrület.”

A barátságokban is problémákat okozhat a vonzó külső. Egy Reddit-felhasználó így írta le a helyzetet: „Azok az emberek, akik barátaidnak vallják magukat, minden alkalmat megragadnak, hogy kritizálják a külsőd vagy bármi mást, hogy valamivel aláássanak.” Egy másik szintén hasonló tapasztalatot osztott meg: „Tapasztaltam már, hogy néhányan csak azért tettették a barátságot, hogy velem mutatkozhassanak.” Az egyik válaszadó hozzátette, hogy a jó megjelenés sokszor bizonytalanságot kelt a barátokban is, még akkor is, ha ő maga nagyra tartja őket.

Néhányan azzal is megküzdenek, hogy mások hiúnak vagy butának gondolják őket. „Az emberek gyakran feltételezik, hogy hiú vagyok, pedig ez nem igaz” – írta valaki. Mások pedig arra panaszkodtak, hogy az intelligenciájukat kérdőjelezik meg: „Az emberek azt hiszik, hogy buta vagyok. Érdekes, hogy az intelligencia mércéje mennyire alacsony, ha valaki vonzó.”

A munkahelyeken is gondot okozhat a külső megítélés. Egy felhasználó elmesélte, hogy amikor egy vonzó női munkatárs érkezett a csapatukba, a korábban kedves kollégái valóságos rágalomhadjáratot indítottak ellene. „Olyan dolgokért jelentettek fel a főnöknél, amiket soha nem tett meg, és semmi közöm nem volt hozzájuk” – írta.

 

 

 

 

 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.