Hajléktalanból lett hollywoodi filmcsillag Chris Pratt – 10 érdekesség a 45 éves szupersztárról

születésnap Chris Pratt hajléktalan
Viking vér folyik az ereiben, beházasodott a Kennedy klánba, és lusta macskaként csípheted el a mozikban. 45. születésnapját ünnepli A galaxis őrzői és a Jurassic World sztárja, akiről összegyűjtöttünk egy csokornyi érdekességet.

Christopher Michael Pratt néven született 1979. június 21-én a Minnesota állambeli Virginia városában. Chris Pratt édesanyja bolti eladó, édesapja bányász volt.  Anyai oldalról kizárólag norvégok az ősei, apai ágon szintén akadnak norvég felmenők az angolok, németek, svájciak és francia-kanadaiak mellett.

Chris Pratt
Chris Pratt anyai ágon norvég származású
Forrás: Getty Images


Egy darab betonnal verte át a némettanárát

Egész jól beszél németül, amit annak köszönhet, hogy évekig tanulta az iskolában. A csínytevő természete már ekkoriban is megmutatkozott: a némettanáránál egy darab betonnal ért el meghatott lelkendezést, mondván az a berlini fal egy darabja.

Chris Pratt szeret elesni

Világéletében sportolt valamit, az iskolai évek alatt a birkózó, atlétikai és a focicsapatban is kipróbálta magát. Hozzászokott az esésekhez, sőt szándékosan is szoktatta magát hozzájuk például lépcsőn legurulással, mert kaszkadőrnek készült. Később a vígjátékszerepeiben így annál lelkesebben vetette bele magát a fizikai komédia esős-kelős poénjaiba.

Sztriptíztáncosként is dolgozott

A tanulmányait félbehagyta, és sokáig nem igazán tudta, mit akar kezdeni magával. Jegyárusként, pincérként, sztriptíztáncoként és egy keresztény jótékonysági szervezet munkatársaként is dolgozott ezekben az időkben, utóbbi kettőt persze nem egyszerre.

 

Hawaii hajléktalanként fedezték fel

A céltalan sodródás korszaka az életében odáig jutott, hogy egy barátjától kapott ajándék repülőjeggyel Hawaiira utazott, ahol lényegében hajléktalanként élt. Hol a tengerparton felhúzott sátrában, hol a kocsijában aludt, horgászással, fűszívással és piálással töltve a napokat. Itt fedezte fel őt a színésznő és rendező Rae Dawn Chong, aki szerepet ajánlott neki egy horror rövidfilmjében, és elkezdődött Pratt színészi pályafutása.

Nem akarta elvállalni az őt szupersztárrá tevő szerepet

Először tévésorozatokban vált ismertté, a leghíresebb szerepét ebből az időszakból a Városfejlesztési osztály komikus figurája jelentette. Igazi szupersztárrá viszont a mozifilmek tették, leginkább A galaxis őrzői, pedig először el sem akarta vállalni Űrlord szerepét, miután korábban rossz tapasztalatokat szerzett olyan sci-fik, mint a Star Trek és az Avatar castingjain. Ezzel szemben a másik óriási sikert hozó szerepére kimondottan vágyott a Jurassic Worldben, mert gyerekkora óta óriási rajongója a dinós világnak.

Állandó téma nála a testsúlya

A tévésorozatos szerepeiben még kimondottan jóltáplált, kerekded fickóként ismerhették meg őt a néző, ekkoriban nem egyszer 140 kiló közelében is járt a 188 centis magassága mellé. A mozis hősszerepek kedvéért aztán alaposan kigyúrta magát, és saját elmondása szerint semmi sem tett jobbat a lelki egészségnek, mint az ezzel járó endorfinlöketek. A 100 kiló alatti súlyát viszont komoly odafigyeléssel tudja csak fenntartani, mert alapvetően nem egy karcsú alkat.

Arnold Schwarzenegger az apósa

Kétszer nősült meg, az első házasságából egy, a másodikból két gyerekkel. A Szédületes éjszaka 2007-es forgatásán ismerkedett meg Anna Faris színésznővel, aki aztán 2009 és 2018 között lett a felesége. Az írónő Katherine Schwarzenegger 2018 óta a párja, és 2019 óta a felesége is, általa pedig nem csak a nagy akciósztár-előd Arnold Schwarzeneggerrel került rokonságba, de a Kennedy családdal is.

 

Egymillió dollárt költött szemüvegekre

Nem saját magának vette őket, hanem jótékony célokra. Az első gyereke koraszülöttként jött világra, és ez látási problémákat is okozott nála. Pratt és az első felesége ennek hatására kezdett jótékonysági tevékenységbe, és millió dolláros értékben adományoztak szemüvegeket hátrányos helyzetű gyerekek számára.

Lusta macskaként csípheted el a moziban

A magyar mozinézők legutóbb A galaxis őrzői tavalyi harmadik részében láthatták őt, de jelenleg is fut a hazai vásznakon a Garfield, amiben a főszereplőnek adja a hangját. Még idén érkezik a The Electric State sci-fi, amiben ismét a Bosszúállókat levezénylő Russo testvérekkel dolgozik együtt, és készül a Cowboy Ninja Viking című őrület, amiben többszörös személyiségű főszereplőként egyszerre játszik cowboyt, nindzsát és vikinget.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.