Egy bennfentes kitálalt: Katalin hercegné talán soha nem tér vissza a nyilvánosság elé

katalin hercegné
Samir Hussein/WireImage - Samir Hussein
betegség katalin hercegné nyilatkozat
Katalin hercegné a gyógyulására szeretne koncentrálni, ezért nem vállal nyilvános szereplést. Egy bennfentes szerint lehet, hogy sosem tér vissza teendőihez.

Katalin hercegné márciusban sokkolta a világot, amikor egy érzelmes videós nyilatkozatban bevallotta: orvosai rákos elváltozás jeleit találták nála, ezért megelőző kemoterápiás kezelésen kell átesnie. A hercegné már januártól visszavonult a nyilvánosságtól, kórházba is került, akkor derült fény a betegségére.

katalin hercegné
Katalin hercegné még sokáig nem tér vissza feladataihoz
Forrás: Samir Hussein/WireImage

Katalin elmondta, azért nem állt eddig a nyilvánosság elé, mert először fel kellett dolgoznia a hírt, és férjével, Vilmossal el kellett mondaniuk a gyerekeiknek is, akik számára a legfontosabbak a világon. Családi körben szerették volna először megélni mindazt a változást, amit ez a betegség hoz az életükbe.

Vilmos herceg azóta egyedül képviseli a királyi családot az eseményeken, felesége állapotáról pedig rendszerint csak szűkszavúan nyilatkozik, annyit közölt, hogy "Katalin jól van" és a hercegné a gyógyulására koncentrál. 

Egy bennfentes elárulta, Katalin a felépülés útján jár és elég erősnek érzi magát, hogy a gyermekeivel foglalkozzon.

"Katalin jól halad a gyógyulásban. Nem találkozhat sok emberrel, mert hajlamos a megbetegedésre a kemoterápia miatt, és nem akarják, hogy kompromittálódjon, de a gyerekeket ellátja, otthon dolgozik és aktív. Szeret sütni, főzni, és akkor a legboldogabb, ha a gyermekeivel lehet" - közölte a US Weeklyvel egy forrás.

Többször felmerült már, hogy a hercegné mikor térhet vissza hivatalos teendőihez. Először a húsvétot jelölték meg határidőnek, most pedig már arról beszélnek, hogy ősszel, sőt, talán csak jövőre áll újra munkába. Azt a Kensington-palota már bejelentette, hogy Károly király hivatalos születésnapi ünnepségén (a Trooping the Colour ceremónia) nem vesz részt a hercegné.

"Tényleg világosan elmondtuk, hogy Katalin hercegnénak most térre és magánéletre van szüksége ahhoz, hogy felépüljön. Ha zöld utat kap az orvosaitól, visszatér a feladataihoz" - közölte a palota.

Egy másik forrás szerint Katalin csapata „átértékeli, mit tud majd felvállalni, amikor visszatér”, megjegyezve: „Lehet, hogy soha nem tér vissza abban a szerepben, amiben az emberek korábban látták”.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.