Magyar lovakat kapott III. Károly király: ez a koronázási ajándéka

királyi család lipicai ló ajándék Magyarország III. Károly király
III. Károly király megkapta tőlünk a koronázási ajándékát. Két magyar lóval lett gazdagabb az állománya.

III. Károly király koronázási ajándékot kapott Magyarországtól. Magyar lovakat adtunk az uralkodónak.

Magyar lovakat kapott III. Károly király
Magyar lovakat kapott III. Károly király
Forrás: Facebook/Szalay-Bobrovniczky Kristóf/FOTÓ: ADAM CSOMOR

Magyar lovakat kapott III. Károly király

Két lipicai lovat ajándékozott Magyarország III. Károly királynak koronázási ajándék gyanánt. Ez egy tanulékony, engedelmes, jó munkakészségű fajta, amely nagyon ellnálló és nem nagy igényű. Elsősorban fogatló, kiváló hintós és kocsiló, emellett a spanyol iskolában hagyományosan használt lófajta. "A két, kiválóan képzett - 8 és 6 éves - ló a királyi család reprezentációs feladataiban vesz majd részt" - számolt be az ajándékról  a közösségi oldalán Szalay-Bobrovniczky Kristóf, aki személyesen adta át a hátasokat. Az állatokat ez év elején III. Károly király főistállómestere és a királyi főkocsis választotta ki - írja a Magyar Nemzet.

Olyanra volt már példa, hogy a Brit Királyi Hadsereghez kerültek magyar lovak, de eddig az még sosem fordult elő, hogy Magyarország közvetlenül a brit királyi család részére ajándékozott volna lovakat.

III. Károly király nem lóháton vett részt születésnapi parádéján

Az uralkodó szereti követni a hagyományokat, ám idén el kellett szakadnia a megszokásoktól. Általában az uralkodó lóháton vesz részt a Trooping the Colour ünnepségen, de III. Károly egészségi állapota nem tette ezt számára lehetővé, ami miatt nagyon csalódott volt a király

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.