Michael Jackson budapesti emlékfája megosztja a rajongókat: a külföldi sajtó is foglalkozott vele

Photo of Michael JACKSON
Michel Linssen
rajongás emlékfa Michael Jackson Budapest
Tudtad, hogy a pop királyának Budapesten is van emlékhelye. Ez pedig nem más, mint egy fa, amelyet a zenész képeivel dekoráltak ki.

Michael Jacksonnak szerte a világon számos emlékhelyet alakítottak ki, köztük Budapesten is. Magyar és külföldi rajongóinak 2009 óta egyaránt zarándokhelyévé vált a budapesti Erzsébet téren található emlékfa, ami évekkel ezelőtt a Google térképére is felkerült. A fa a Kempinski sarkán és a Budapest Eye között található. 

Michael jackson emlékfája a budapesti Erzsébet téren áll
Michael jackson emlékfája a budapesti Erzsébet téren áll
Forrás: Metropol

Michael Jackson emlékfája enyhén szólva is megosztó

A Daily Star riportere, Layla Nicholson meglátogatta az emlékhelyet - amelynek történetéről itt olvashatsz -, és azt mondja, teljesen másra számított. „A vékony, lombtalan fát többnyire A4-es papírra nyomtatott képekkel dekorálták ki, a legtöbb képen Michael a legfelismerhetőbb öltözékében, a Thrillerben viselt kabátjában látható és van ott egy fára szegezett plüssmackó is egy műanyag zacskóban.

A fának a Google-véleményekben sincs túl jó értékelése „Michael jobbat érdemel, és őszintén szólva, a fa is jobbat érdemel. Valamit tenni kellene" - írta egy odalátogató. 

Michael Jackson, akit gyakran a pop királyaként emlegettek, 2009. június 25-én hunyt el. Halála mindenkit megrázott. Rajongók milliói gyűltek össze szerte a világon, hogy megemlékezzenek az énekesről, Los Angelesben, ahol Jackson meghalt, virágokat, gyertyákat és emléktárgyakat helyeztek el a sztár háza előtt és más emblematikus helyszíneken. Ugyan már 15 éve nincs köztünk, az öröksége örökké fennmarad. Az igazi rajongók máig őrzik emlékét, sokak különleges relikviákat is gyűjtenek a sztártól.

 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.