A Coldplay milliókat kénytelen fizetni: csúnya pereskedésbe keveredtek

WireImage,/Matt Jelonek -
Chris Martin pereskedés Coldplay
A zenekar állítólag hatalmas összeget kénytelen fizetni korábbi menedzserének. Dave Holmes 10 millió fontra perelte a Coldplay együttest.

A legendás brit zenekar 2024-es magyarországi koncertjei kiemelkedő esemény volt a banda rajongói számára. A Coldplay lenyűgöző show-t hozott Budapestre és háromszor is megtöltötte a Puskás Arénát. Chris Martinék igazán felejthetetlen élményt nyújtottak. Azonban a zenekar életét egy kényes és szövevényes pereskedés nehezíti, volt menedzserükkel jelenleg is tart a kényes jogi vita.

Coldplay
A Coldplay 2022-ben vált meg korábbi menedzserétől. Forrás: Redferns/Jim Dyson

A Coldplay állítólag tetemes összeggel tartozik

A Coldplay zenekar és korábbi menedzsere, Dave Holmes között hosszú és vitatott jogi procedúra zajlik. A zenekar 2022-ben vált meg Holmes-tól, ami drámai jogi vitát eredményezett. Holmes 2023-ban 10 millió font kifizetetlen jutalékra hivatkozott a Coldplay tizedik és tizenegyedik albumaiért, míg a zenekar 14 millió fontot követelt tőle, állítva, hogy Holmes jelentősen túlköltött a Music of the Spheres turné költségvetésén. A londoni legfelsőbb bíróságnak benyújtott iratok szerint a Coldplay egy hatalmas összegben állapodott meg exmenedzserével annak érdekében, hogy magánjellegű adatok ne kerüljenek nyilvánosságra a bírósági tárgyalás során.

Jelenlegi állás szerint Dave Holmes helyére Chris Martin egyik legjobb barátja, Phil Harvey lépett. A jogi vita továbbra is folyamatban van, Holmes állítása szerint a Coldplay szerződést szegve nem fizette ki neki járó összegeket.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.