Diana hercegné és Károly király 37 évvel ezelőtti fotóján sokkoló dolgot fedeztek fel

AFP - AFP
viszály Cannes Diana hercegné III. Károly király
Az akkori walesi hercegi pár 1987-ben - öt évvel azelőtt, hogy bejelentették volna különválásukat - a cannes-i filmfesztiválra utazott. Egy fotós, aki akkor ott dolgozott, és lefényképezte Károly herceget és Diana hercegnét, különös dolgot vett észre.

Amikor Károly király még walesi herceg volt, feleségével, Diana hercegnével tiszteletüket tették a cannes-i filmfesztiválon 1987-ben. Egy fotós különösen sokatmondó képet készített róluk. Richard Blanshard a filmfesztiválon dolgozott akkor, a jelenlévő sztárokat fotózta, köztük a hercegi párt is. Az egyik képen Blanshard észrevett valami furcsát.

Diana, Károly, Cannes 1987
Diana és Károly Cannes-ban (1987) - Itt már látszott rajtuk, hogy romokban a kapcsolatuk
Forrás: Getty Images/Royals At Cannes

A fekete-fehér fotóról így nyilatkozott: „Ha most megnézem a képeket, egyértelműnek tűnik, hogy a kapcsolatuk már akkor sem volt túl jó."

Richard Blanshard, aki két évtizeden keresztül volt a filmfesztivál hivatalos fényképésze, kiadott egy könyvet a cannes-i munkáiról, amiben a hollywoodi sztárokról készült képeit mutatja be. Azt mondja, ma már képtelenség lenne elkapni az ilyen őszinte pillanatokat, mert a vörös szőnyeges eseményeken minden meg van komponálva, a sztárok elsötétített limuzinokban érkeznek, és rögtön utána távoznak is.

Károly és Diana 1981. július 29-én, fényűző szertartáson házasodtak össze, amelyet világszerte milliók követtek. Fiaikat, Vilmos herceget és Harry herceget 1982 júniusában, illetve 1984 szeptemberében köszöntötték. 1992-ben a pár szakított, és négy évvel később hivatalosan is elváltak.

Diana és Károly az alkalmazottaikon vezették le a feszültséget

A köztük lévő feszültség olyannyira elmérgesedett, hogy a szakításuk idején náluk dolgozó egyik alkalmazott azt állította, a helyzet pokoli volt, még számára is. Az anyakirálynő egykori lovászmestere, Colin Burgess őrnagy is ezt erősítette meg 2017 áprilisában:

Nem dolgoztam volna Károlynak abban az időben, még dupla annyi pénzért sem, mint amennyit a Clarence House-ban kaptam. A Diana hercegnőtől való különválása polarizálta a személyzetet, akiknek nem volt más választásuk, mint állást foglalni. Ha besétáltál bármelyikük irodájába, könnyen szemtanúja lehettél annak, hogy valakit méregből megdobálnak. A herceg is felkapott néha dolgokat, és a munkatársai egyikére célzott, ha az illető valami rosszat tett, vagy valami helytelent mondott a sajtónak.

Burgess őrnagy hozzátette, hogy a néhai hercegnének sem lett volna jó akkoriban dolgozni: „Ugyanígy Diana hercegnő segédjének lenni is pokoli munka lett volna, mert akkoriban a teljes összeomlás szélén állt. Rendszeresen ment egyedül Londonba testőrök nélkül, ami pánikot keltett a Kensington-palotában, ezért vadászatot indítottak a megtalálására."

Károly király Kamilla királyné oldalán találta meg a boldogságot, a pár 2025 áprilisában ünnepli majd 20 éves házassági évfordulóját.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.