George Clooney és Amal átalakítottak egy 8,3 millió dolláros francia kastélyt, hogy olyan legyen, mint a comói otthonuk

George Clooney és Amal Clooney
NurPhoto via AFP/Image Press Agency/NurPhoto - NurPhoto via AFP
luxus George Clooney Franciaország kastély Amal Clooney
A Vészhelyzet színészének és emberi jogi ügyekkel foglalkozó ügyvéd feleségének, Amalnak több otthona is van szerte a világban. George Clooney és neje azonban ragaszkodnak egy bizonyos stílushoz: átalakították a provence-i Brignolesben álló kastélyukat, hogy az minél jobban hasonlítson a Comói-tó partján álló villájukra.

George Clooney és Amal A-listás hírességek, világszerte azonnal felismerik őket, ennek ellenére meg tudják oldani, hogy hétéves ikreik, Alexander és Ella a reflektorfénytől távol cseperedjenek. A négytagú családnak több otthona is van, az gyerekek világpolgárként nőnek fel. A 63 éves George és a 46 éves Amal otthon van Olaszországban is, de sok időt töltenek francia kastélyukban, a festői Provance Brignoles nevű városkájában.

George Clooney háza Brignolesben, Franciaországban
George Clooney kastélya Brignolesben
Forrás: NORTHFOTO/Agence / Bestimage

Francia otthonuk egy lélegzetelállító, 18. századi szőlőbirtokon található, több mint 400 hektárnyi föld tartozik hozzá. Maga a kastély ugyanilyen lenyűgöző, több hálószobával, fürdőszobával és fogadószobával, valamint egy melléképülettel és garázsokkal is rendelkezik. Clooneyék 2021-ben vásárolták meg az ingatlant, és állítólag azonnal fel is béreltek mestereket, hogy a ház belsejét úgy alakítsák át, hogy az a lehető legjobban hasonlítson a Comói-tónál álló villájuk stílusához.

Vincent Sauvestre ingatlanügynök azt mondta a francia Paris Matchnek, hogy mindent olasz stílusban alakítottak át, hogy belül olyan legyen, mint az Olaszországban álló villájuk. A lap állítása szerint a falubeliek arról számoltak be, hogy a várost ellepték a testőrök, és a Párizsból érkezett high-end dekoratőrök.

George Clooney idilli francia kastélya

A Domaine Le Canadel nevű birtokot George és Amal 2021 augusztusában 8,3 millió dollárért vásárolták meg, de csak jóval később derült ki, hogy a híres család költözött be, nagyon óvják a magánéletüket.

„Otthont kerestek, ez a ház pedig a lakókörnyezet szépsége miatt tetszett meg nekik" - mondta Sauvestre, aki hozzátette, úgy volt, hogy Clooney 2021. május 6-án, a 60. születésnapján személyesen írja alá az adásvételi szerződést, de a Covid miatt halasztani kellett. A kastélyhoz tartozik medence, teniszpálya, egy tó és olajfaliget is - nem beszélve a 25 hektáros szőlőterületről.

Clooneyék álomszép Comói-tó-i háza

A Comói-tó már lassan egyet jelent George Clooneyval. A szupersztár még 2002-ben vásárolta meg villáját körülbelül 10 millió dollárért, és az elmúlt 22 évének nagy részét ott is töltötte. A festői tó és az olasz életstílus szeretete volt az, ami arra késztette a színészt, hogy Észak-Olaszországba költözzön.

Gerorge Clooney háza, Comói-tó
George Clooney háza a Comói-tó partján
Forrás: NORTHFOTO/The Mega Agency

„Ami nagyon kellemes és váratlan módon megváltoztatta az életemet, az a lagliói villa megvásárlása volt" - mondta a kétgyermekes apa 2010-ben, Az amerikai című thrillert népszerűsítő sajtótájékoztatón. „Azt gondoltam, néhány hétig nyaralok, de aztán rájöttem, milyen szép az élet Olaszországban, és ez tényleg segít megnyugodni. Már nem éreztem azt, hogy folyamatos nyomás alatt vagyok."

George Clooney a Comói-tó partján egy egész kis komplexumot birtokol, ami négy szomszédos villából áll, tóparti bejárattal, két hajósokkal és egy mólóval. A főépületben 25 szoba, valamint egy úszómedence, egy nagy garázs, egy teniszpálya, egy edzőterem, egy pizzakonyha található. A belső terek olasz stílusban, részletgazdagon díszítettek. A Wall Street Journal becslése szerint az épület most több mint 100 millió dollárt érhet.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.