András hercegnek költöznie kell: Károly királynak komoly tervei vannak a Royal Lodge birtokkal

Max Mumby - Archive
Getty Images/Max Mumby - Archive - Max Mumby/Indigo
brit királyi család Károly király költözés András herceg
András herceg és Sarah Ferguson addig maradhat a Royal Lodge birtokon, amíg a hercegné kemoterápiás kezelésben részesül - jelentette ki egy évvel ezelőtt Károly király, akinek komoly tervei vannak a kastéllyal, ha testvére végre hajlandó lesz kiköltözni.

Egy évvel ezelőtt robbant a hír, miszerint III. Károly király akarata szerint Andrásnak és családjának el kell hagynia a Royal Lodge birtokot. A herceg azonban nem hajlandó elhagyni a házat, ameddig a bérleti szerződése le nem jár. Ez 55 év múlva esedékes - árulta el korábban egy családi barát. Az informátor hozzátette, András senkivel sem akar hajlandó erről tárgyalni, ez volt a családjának otthona az elmúlt húsz évben, itt akar maradni.

Károly király
András hercegnek költöznie kell: Károly királynak komoly tervei vannak a Royal Lodge birtokkal
Forrás: Getty Images

Károly király nem enged: testvérének mennie kell

A legfrissebb információk szerint Károly király kereskedelmi bevételt szeretne generálni, miután kiteszi András herceget a Royal Lodge birtokról. András eddig határozottan visszautasította a felkínált lehetőségeket. Források szerint azonban Károly hamarosan el fogja érni, hogy András elhagyja az ingatlant.

Ésszerű, ha a Royal Lodge visszakerül a Crown Estates-hez, amely finanszírozhatja a régóta szükséges javításokat és felújításokat. Ezután ki lehetne adni, hogy pénzt keressenek vele, ami a királyi kincstárnak és az országnak is hasznára válna, ahelyett, hogy mindenki erőforrásait felemésztené

 

 - árulta el a bennfentes, aki szerint Károly király évente egymillió fontért (több mint 460 millió forint) szeretné kiadni a kastélyt, ami egy ingatlanszakértő szerint nem túlzás egy ilyen méretű és hihetetlen múlttal rendelkező házért. A király szóvivője nem kívánt nyilatkozni az ügyben.

András herceg annak ellenére szórja a pénzt, hogy nincs jövedelme

A 64 éves András herceg 20 000 fontot (körülbelül 9 millió forintot) költött 30 szobás windsori rezidenciájának, a Royal Lodge külső festésére. A királyi családhoz közel álló források az angol sajtónak azt állították, a herceg annak ellenére eltökélt a rezidenciájának fenntartása mellett, hogy egy vasa sincs. A személyzet is értetlenül áll a felújítási munkálatok láttán. András ragaszkodik a Royal Lodge-hoz, ugyanis itt élt egykori feleségével, Sarah Fergusonnal és két lányával.  A bérleti szerződés kötelezi is arra a herceget, hogy rendben tartsa az épületet, cserébe csekély lakbért fizet, mindössze 250 fontot.


 


 

 

 

 

 

 


 


 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.