Katalin hercegnéről töltött le fotókat a telefonjára Trump merénylője – Sokkoló részletek

556913749
LEON NEAL / AFP - AFP
katalin hercegné Donald Trump merénylő
Donald Trump merénylője röviddel a lövöldözés előtt a walesi hercegnére keresett rá az interneten és róla töltött le fotókat. Vajon miért pont Katalin?

Megdöbbentette a világot a hír, miszerint Donald Trump egykori amerikai elnökre választási beszéde 6. percében rálőttek. A rögzített felvételek alapján néhány tompa lövést követően Trump a füléhez kapott, majd lebukott a pódium mögé, ahonnan testőrei gyűrűjében távozott. A volt elnököt azonnal a helyi kórházba szállították, ahonnan nem sokkal később távozhatott is – számolt be róla a Life.hu. Azóta kiderült, hogy a volt elnök csak könnyebben sérült meg, a 20 éves merénylőt, Thomas Matthew Crooksot pedig a helyszínen lelőtték. A merénylő internetes keresési előzményeiben pedig Katalin hercegné fotóira bukkantak...

Katalin hercegné
Katalin hercegné fotóit találták meg a merénylő keresési előzményeiben
Forrás: Getty Images/Chris Jackson

Az FBI folyamatosan nyomoz az eset óta, hogy kiderítse, milyen indíttatásból kísérelte megölni Donapld Trumpot a 20 éves férfi. Az okok egyelőre ismeretlenek, de meglepő személy bukkant fel a férfi keresési előzményeiben...

Katalin hercegné Donald Trump merénylőjének kedvence volt?

Az amerikai rendőrség Thomas Matthew Crooks otthonának átkutatása során és elektronikus eszközeinek lefoglalása után fedezte fel, hogy a férfi a brit királyi család megszállotja. A 20 éves merénylő telefonján képek voltak a walesi hercegnőről, ezt az állítást több sajtóorgánum is megerősítette – írta meg a Daily Mail.  A nyomozáshoz közeli források szerint Crooks a 42 éves hercegnőről, valamint Donald Trumpról, Joe Biden elnökről, az FBI igazgatójáról, Christopher Wrayről és az amerikai főügyészről, Merrick Garlandról is információkat keresett a világhálón.

Egyelőre nem tudni, miért érdeklődött Thomas Matthew Crooks Kate Middleton iránt - aki az egyetlen nem-amerikai személy, akinek neve szerepelt Crooks internetes keresési előzményeiben. Az FBI és a Kensington-palota egyelőre nem kívánta kommentálni a történteket, ami a palota részéről nem is meglepő, hiszen a királyi család soha nem véleményez biztonsági ügyeket, és nem bocsátkozik találgatásokba sem.

A walesi hercegnő ebben az évben csak korlátozott számú nyilvános megjelenésen vesz részt, mivel rákkezelés alatt áll. Angliát pedig állítólag csak teljes titokban hagyta el, amikor Houstonba utazott kezeléseire. Arra pedig nincs bizonyíték, hogy Crooks az Egyesült Királyságba tervezett volna utazni.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.