Hollywoodi sztárparádé volt Wimbledonban, de a világot most csak egyetlen ember érdekli

Katalin hercegné, Wimbledon 2023
AFP - Anadolu via AFP
tenisztorna wimbledon katalin hercegné
Teljesen mindegy, ki jutott a legrangosabb teniszverseny döntőjébe, és az is milyen sztárok tették tiszteletüket a női döntőn tegnap, mindenki egyetlen embert vár. Hetekig találgatta a nemzetközi sajtó, vajont ott lesz-e, ő lesz-e az, aki átadja a díjat a férfi döntő után. A Kensington-palota tegnap jó hírrel szolgált, Katalin hercegné tiszteletét teszi Wimbledonban.

Tegnap még jutott egy kis rivaldafény a hollywoodi sztároknak is, akik elözönlötték a wimbledoni teniszverseny királyi páholyát, ma azonban mindenki csak Katalinra koncentrál. Helyi idő szerint délután 3-kor, magyar idő szerint 2-kor kezdődik a férfi döntő Wimbledonban, amit a szerb Novak Djokovic és a spanyol Carlos Alcraz játszanak. Katalin hercegné nagy teniszrajongó, ezért jó ideje mindenki azt találgatta, vajon láthatjuk-e a tenisztornán. A palota tegnap megerősítette, hogy a szombati női döntőn nem vesz részt, de vasárnap biztosan tiszteletét teszi, és szokásához híven át is adja a tróefát a nyertesnek. Valószínűleg a kislánya, Sarolta hercegnő is vele tart majd, ahogy ez tavaly is történt, de közleményt erről még nem adtak ki. A család férfitagjainak más dolga lesz. 

Katalin hercegné, Sarolta hercegnő, György herceg és Vilmos herceg 2023-ban Wimbledonban, a férfi döntőn
Katalin hercegné, Sarolta hercegnő, György herceg és Vilmos herceg 2023-ban Wimbledonban, a férfi döntőn
Forrás: AFP


A szombati női döntőn - amit egy kétórás, háromszettes játék után a cseh Barbora Krejcíková nyert meg az olasz Jasmine Paolini ellen - igazi sztárparádénak lehettünk szemtanúi. Helyet foglalt a királyi páholyban Meg Bellamy színésznő, aki Katalin alakította A Korona című sorozatban, és ott volt Helen Mirren, aki Oscar-díjat kapott A királynő című filmben nyújtott alakításáért. Láthattuk Zendayát is, aki nemrégiben a Challengers című alkotásban, a tenisz világában játszódó romantikus vígjátékban játszott, de tiszteletét tette Tom Cruise, Kate Beckinsale és Hugh Jackman is.

Kate Beckinsale
1 / 5
Hugh Jackman
1 / 5
Meg Bellamy
1 / 5
Tom Cruise
1 / 5
Zendaya
1 / 5
Kate Beckinsale
1 / 5
Hugh Jackman
1 / 5
Meg Bellamy
1 / 5
Tom Cruise
1 / 5
Zendaya
1 / 5
Kate Beckinsale
1 / 5
Hugh Jackman
1 / 5
Meg Bellamy
1 / 5
Tom Cruise
1 / 5
Zendaya
1 / 5

Katalinnak ez lesz a második hivatalos megjelenése, mióta egy videóüzenetben bejelentette, hogy rákkal küzd, és megelőző kemoterápiás kezelést kap. Június 15-én részt vett Károly király születésnapi ünnepségén, a Trooping the Colour parádén. A hercegné pár órával azelőtt jelenik meg Wimbledonban, hogy férje, Vilmos herceg Németországba repül, és megnézni az Eb-döntőt, melynek egyik résztvevője az angol válogatott. A trónörökös gyakran viszi magával a meccsekre fiát, György herceget, ám a Kensington-palota még nem adott ki közleményt azzal kapcsolatban, hogy a 10 éves kisfiú elkíséri-e az édesapját.

Nem csak nézni szereti Katalin hercegné a teniszt

Katalin teniszszeretete gyerekkorára nyúlik vissza, és Wimbledont csak egyszer hagyta ki – 2013-ban, amikor terhes volt György herceggel. Azt is tudni, hogy nem csak nézni szereti ezt a sportot, a hercegné az exkluzív fulhami Hurlingham Clubban vett teniszleckéket, játszott a legnagyobb teniszsztárokkal, köztük Roger Federerrel és Emma Raducanuval is. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.