Katalin hercegné OTT LESZ Wimbledonban: megerősítette a palota, a találgatásoknak vége

Katalin hercegné
Getty Images/Chris Jackson - Chris Jackson
tenisz wimbledon katalin hercegné palota
Vége a találgatásoknak. A Kensington-palota megerősítette, hogy Katalin hercegné ott lesz Wimbledonban.

Mindenki remélte, hogy Katalin hercegné tiszteletét teszi Wimbledonban, és így is lesz. A palota megerősítette, hogy ő fogja átadni a győztesnek járó trófeát vasárnap.

Katalin hercegné
Katalin hercegné ott lesz Wimbledonban
Forrás: Samir Hussein/Getty Images

Katalin hercegné ott lesz Wimbledonban

Katalin hercegné megjelenik vasárnap a wimbledoni tenisztorna férfi egyesének döntőjén - erősítette meg a Kensington-palota. A királyi rajongók és a torna szervezői remélték, hogy a hercegnét láthatják a 2024-es bajnokságon, és ott is lesz, hogy átadja a trófeát Novak Djokovicnak vagy Carlos Alcaraznak a férfi döntőben. Szombaton azonban a wimbledoni torna elnöke, Debbie Jevans fogja átadni Katalin nevében a női bajnoki trófeát.

Valószínűtlennek tűnt

Nemrég a palota egy fontos jótékonysági esemény kapcsán adott ki közleményt, melyben azt közölték, hogy Katalin hercegné nem vesz majd részt Vilmos oldalán a rendezvényen, ezért aztán egyre valószínűtlenebbnek tűnt, hogy a wimbledoni tornán ott tud lenni a hercegné, de szerencsére a királyi család rajongói végül örülhetnek, hiszen friss és hivatalos hírek szerint láthatják szeretett hercegnéjüket vasárnap. 

Nem jöttek be a találgatások

Mindenki remélte, hogy Katalin hercegné megjelenik majd Wimbledonban, de arra is felkészültek, hogy mi lesz, ha a hercegné egészségi állapota nem engedi, hogy tiszteletét tegye a tornán. Folyamatosak voltak a találgatások arról, ki adhatja át esetleg helyette a trófeákat - de nem lett igazuk. Vasárnap ugyanis Katalin személyesen fogja odaadni a féfi győztesnek, szombaton pedig ugyebár a torna elnöke helyettesíti majd, pedig sokan úgy gondolták, Gloucester hercegnéje veszi át a helyét, hiszen ő is nagy teniszrajongó, 25 éve a Lawn Tennis Association tiszteletbeli elnöke, és rendszeresen jár Wimbledonba, de Vilmos neve is felmerült. 

Nem csak nézni szereti Katalin hercegné a teniszt

Katalin teniszszeretete gyerekkorára nyúlik vissza, és Wimbledont csak egyszer hagyta ki – 2013-ban, amikor terhes volt György herceggel. Azt is tudni, hogy nem csak nézni szereti ezt a sportot, a hercegné az exkluzív fulhami Hurlingham Clubban vett teniszleckéket, játszott a legnagyobb teniszsztárokkal, köztük Roger Federerrel és Emma Raducanuval is. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.