A Föld felé száguld egy kisbolygó – Katasztrófafilmek, amik örökre az emlékezetünkbe égnek

gergo
katasztrófafilm armageddon Twister
Imádsz rettegni, izgulni, látni a tragédiát, ami a való életben talán sohasem történhet meg? Katasztrófafilmek, amikért rajondunk, és neked is tetszeni fognak.

Földrengés, szupervihar, tornádó, űrkatasztrófa, egyenesen vágyunk az apokaliptikus élményre. A filmiparnak köszönhetően zseniális alkotások mutatják meg, hogy milyen lenne a világ egy-egy összeomlás közben és után. Popcornt elő, jönnek a legmenőbb katasztrófafilmek!

katasztrófafilmek
Katasztrófafilmek: Bruce Willis neve garancia 

Katasztrófafilmek: elképesztő sztorik, hős főszereplők

Pokoli torony (1974)

San Fransiscoban hatalmas ünnepséggel avatják fel a világ legmagasabb felhőkarcolóját. A party a 135. emeleten van, a közleben egy kis szikrából keletkezik hatalmas tűz, ami foglyul ejti a vendégeket. Mindenki menekülne, de nem olyan könnyű. Faye Dunaway és Paul Newman megküzdenek az elemekkel, de hogy ki éli túl a pokoli tüzet, azt nem áruljuk el. A film idén volt 50 éves, ezalkalomból újra bemutatták néhány moziban. 

Twister (1996)

A tornádók lenyűgöző, gyönyörű, pusztító csodák. Nem meglepő, hogy a viharvadászok rajonganak a brutális, mindent széttépő forgószelekért. Egy csapat viharvadász új fejlesztésű berendezéssel szeretné vizsgálni a tornádók működését. Ami persze nem könnyű, mert a tornádók nem adják könnyen magukat.  Cserébe mindent lerombolnak, ami az útjukba kerül, a filmben teherautót, sőt, még egy tehenet is a levegőbe repít a forgószél. 

Armageddon (1998)

Egy csillagász felfedez egy a Föld felé száguldó kisbolygót, aminek egyik leváló darabja megsemmisíti az Atlantis űrsiklót. A becsapódás előtt 18 nap van megmenteni a Földet.  A terv szerint lyukat fúrnak a kisbolygó kőzetébe és úgy robbantják fel. Olajfúrókból lett űrhajósok indulnak el a küldetésre,  élükön Bruce Willissel, hogy megmentsék a Földet, de ha eddig nem láttad a filmet, érdemes bepótolni, a véges megható és egyben hátborzongató. 

Törésvonal (2015)

Brutális földrengés rázza meg Kaliforniát, hatalmas földcsuszamlást idéz elő. San Fransisco felhőkarcolói romba dőlnek, átszakad a Hoover-gát, az utcákon hömpölyög a víz. Egy légimentő (Dwayne Johnson) megpróbálja megmenteni a családját, ami hatalmas feladat a földrengés utáni káoszban. Ha szemfüles vagy, még Kilye Minogue-ot is felfedezheted az egyik jelenetben. 

Twisters- végzetes vihar (2024)

Te mit tennél, ha egy tornádó elvinné az utcátok összes házát? Igen, a korábban már említett 1996-os Twister után újabb viharvadász csapat próbálja meg a lehetetlent, elindulnak, hogy egy új viharkövető rendszert teszteljenek. A visszavonult Kate egy félresikerült kaland után hagyott fel a hivatásával, de ezúttal nem tud nemet mondani, amikor felkérik a feladatra. Megismerkedik Tylerrel, aki élőben közvetíti a tornádók útját, és ezzel kezdetét veszi a macska-egér harc- a tornádók 2024-ben sem adják magukat könnyen, és ha lehet hinni a pletykáknak, a romantikus szálnál csak a pusztítás erősebb a filmben.  

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.