Keira Knightley elárulta: évekig járt terápiára a Karib-tenger kalózai film miatt

Getty Images/Lawrence K. Ho -
trauma Karib tenger kalózai árnyoldal
A világhírű színésznő nem tudta feldolgozni a Karib-tenger kalózai: A fekete gyöngy átka utáni hirtelen jött ismertségét. Keira Knightley több éves terápián vett részt, hogy túljusson a traumán.

A színésznő mindössze 17 éves volt, amikor szerepet kapott a filmben, amely hatalmas sikert aratott. Johnny Depp és Orlando Bloom mellett játszhatott, akik már akkor világsztárok voltak. Bár sok színésznő álmodik egy ilyen mesés szerepről, ami meghozza a várva várt áttörést és ismertté teszi a nevét, Keira Knightley mindezt mégis hatalmas nyomásként élte meg.

Keira Knightley
Keira Knightley a film másik két főszereplőjével Johnny Deppel és Orlando Bloommal Forrás: Getty Images/Dave M. Benett

Keira Knightley érzelmileg és fizikailag is teljesen kimerült

A Karib-tenger kalózai franchise első, 2003-as filmje révén hirtelen, egyik napról a másikra vált világszerte ismertté. A filmben Elizabeth Swannt, Will Turner (Orlando Bloom) szerelmét alakította. A hirtelen jött siker nagy nyomást gyakorolt ​​az akkori tinédzserre. Erre az időszakra a színésznő úgy emlékszik vissza, hogy igen nehezen tudott megbirkózni a hírnévvel.

A színésznő elmondása szerint a filmbeli karaktere jelentősen eltért valódi személyiségétől és kényelmetlenül érezte magát az emberek nőkkel szembeni elvárásai miatt. Nyugtalanította továbbá az is, hogy túl gyorsan került bele a felnőttek világába. Akkoriban teljesen értéktelennek is érezte magát és mivel nem volt színészi képzettsége csak a negatív dolgokra tudott fókuszálni. A számos őt és külsejét ért kritika miatt úgy döntött, hogy a jövőben már nem akar nagy költségvetésű filmekben szerepelni. Nehezen tudta feldolgozni és megfelelően kezelni mindazt, ami ezzel járt. Több korábbi interjú során is őszintén beszélt arról, hogy sok éves terápián kellett keresztülmennie, hogy megbirkózhasson azzal a mérhetetlen ismertséggel, amelyet a Karib-tenger kalózai franchise hozott magával.

Knightley manapság a nemek közötti egyenlőség szószólója

Mióta úgy döntött, hogy szünetet tart, szószólója a nemek közötti egyenlőtlenségeknek. Figyelmét arra fordítja, hogy hogyan hatnak a rivaldafénybe kerülő fiatal nőkre a paparazzik és a hírnév, valamint az anyaság körüli társadalmi elvárások. Mivel maga is két gyermeket nevel, megérti, hogy az anyaság nem olyan, mint amilyennek a tévében mutatják, és hogy sokkal nehezebb, mint azt elsőre gondolnánk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.