Megváltoztatták Archie és Lilibet nevét: Harry herceg és Meghan Markle végleg szakított a családi hagyománnyal

Britain's Prince Harry Delivers An Address At The U.N. General Assembly
Getty Images/Britain's Prince Harry Delivers An Address At The U.N. General Assembly - Michael M. Santiago
brit királyi család Meghan Markle névváltoztatás Harry herceg
Harry herceg és Meghan Markle komoly döntést hoztak: 64 éves családi tradícióval szakítottak. Ennek értelmében megváltoztatták gyerekeik Archie és Lilibet nevét.

Rajongók szúrták ki a hercegi pár honlapján: Archie és Lilibet Diana már nem az eredeti Mountbatten-Windsor vezetéknévvel szerepel, hanem Sussex néven. Ez azt jelenti, hogy Harry herceg és Meghan Markle egy 64 éves családi tradícióval szakítottak, amellyel még távolabb kerülnek attól, hogy kibéküljenek az otthoniakkal.

Archie és Lilibet
Harry herceg és Meghan Markle újabb húzása: megváltoztatták Archie és Lilibet nevét
Forrás: WireImage/Invictus Games 2020 - Day 1

Archie és Lilibet elhagyta a Mountbatten-Windsor vezetéknevet 

A Mountbatten-Windsor eredetének története hosszú évekre nyúlik vissza, még 1960-ban II. Erzsébet királynő titkos tanácsának tagjai alkották meg annak érdekében, hogy a családhoz köthető vezetéknevet kapjon Fülöp herceg,  másrészt azért, hogy ezt a vezetéknevet vihessék tovább Fülöp férfi utódai. Károly királlyá koronázása után Archie és Lilibet herceg és hercegnő lett, mivel a királyi család szabályai szerint az uralkodó unokái megkapják a hercegi címet. Ez még akkor is megilleti Harry és Meghan gyerekeit, hogy a szüleik úgy döntöttek, hogy kilépnek a családból. 

Súlyos hatással lehet Meghan és Harry gyerekeire a királyi családdal zajló csatározásuk

Jennie Bond királyi kommentátor úgy véli, hogy az állandó csatározás egyáltalán nincsen jó hatással a hercegi pár gyerekeire. Archie herceg és Lilibet hercegnő számára súlyos hatással lehet a jövőben az, hogy alig vagy szinte egyáltalán nem ismerik a gyökereiket. A szakértő szerint eljön majd az idő, amikor Meghan és Harry gyerekei kíváncsiak lesznek arra, hogy honnan jöttek, kik a családtagjaik, mit visznek belőlük magukkal az életben. 

A gyerekek felnőnek, és veleszületetten kíváncsiak az örökségükre és a hátterükre... és amikor az örökséged a világ egyik leghíresebb családja, kétségtelenül elég furcsának és talán szomorúnak is tűnik, hogy alig ismered vagy emlékszel rájuk

- magyarázta Jennie Bond, aki hozzátette, hogy a legsúlyosabb következményei a viszálynak majd akkor jönnek ki igazán, amikor Archie tinédzser lesz és a barátok fontos szerepet játszanak majd a mindennapjaiban, ők pedig biztosan faggatni fogják a családjáról, a hátteréről.

Archie herceg 2022 óta nem találkozott a királyi családdal, nagyapját, Károly királyt és nagybátyját, Vilmost is mindössze egy-két alkalommal látta. A kis Lilibetnek pedig nincsenek is emlékei édesapja családjáról. Állítások szerint Károly nagyon szomorú, hogy nincs jelen kisebbik fia gyerekeinek életében, viszont az elmúlt évek csatározásait látva, nem egyhamar fognak újra egy asztalnál egyesülni a család tagjai. 


 


 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.