Újra itt vannak a minyonok - 12 dolog, amit biztosan nem tudtál a sárga cukiságokról

Gru 4, minyonok
https://www.universalpictures.com/ -
filmajánló Gru 4. minyonok mozi
Július 4-én kerül a hazai mozikba a Gru 4., vele együtt pedig mindenki kedvenc sárgaságai, a minyonok. Ebből az alkalomból összegyűjtöttünk mindent, ami a cuki kis lényekről tudható.

A minyonok már több mint egy évtizede szórakoztatják a közönséget. Először a Gru című mozifilmben tűntek fel 2010-ben, és azóta világszerte népszerűvé váltak. Az új Gru film premierje kapcsán érdemes feleleveníteni néhány érdekes tényt és titkot, amit talán még nem hallottál ezekről az aranyos, sárga kis lényekről.

Minyonok 4, Gru 4
A Gru 4. már a mozikban
Forrás: https://movies.universalpictures.com/

12 dolog, amit biztosan nem tudtál a minyonokról:

1. A minyonokat 2010-ben ismerhette meg a világ a Gru című mozifilmben. Ehhez azóta három folytatás is készült, melyek közül a cikkünk apropóját jelentő Gru 4. július 4-én érkezik meg a hazai mozikba. De a minyonok már két saját mozifilmet is kaptak: 2015-ben Minyonok címűt, 2022-ben pedig a Minyonok: Gru színre lépet.

 

2. A két Minyon-film előzménytörténetet mesélt el: a Minyonok sztorija azelőtt játszódik, hogy a kis sárga lények rátaláltak volna a gazdájukra, Gru-ra — a Minyonok: Gru színre lép pedig magának a nagy találkozásnak a történetét vitte filmre.

3. Az immár hat darab mozifilmen kívül rövidfilmek, televíziós különkiadások, videojátékok és vidámparki látványosságok is készültek a minyonok közreműködésével, nem beszélve a rengeteg különféle ajándéktárgyról. Ezek pedig olyan közkedveltnek bizonyultak, hogy már a Gru/Minyokon-franchise számít minden idők legsikeresebb, legtöbb bevételt termelő animációs produkciójának.

4. A minyonokat Eric Guillon, Pierre Coffin és Chris Renaud találták ki és tervezték meg. Az eredeti elképzelések szerint még jóval nagyobbak és emberszerűbbek lettek volna, viszont az első Gru-film gyártása idején erre már nem jutott pénz, így inkább picire, egyszerűre és cukira vették őket.

5. Egy minyonok azon kívül, hogy általában picik, egymáshoz képest különféle magasságúak. De tudjuk az átlagos testméretüket, ami 105 cm. Kivéve persze, ha valami óriásivá változtatja őket, mint ahogy az megtörténik az új filmben.
 

6. A nyelv, amin a minyonok beszélnek, egy külön nekik kifejlesztett halandzsa, amiben sok szónak van valami értelme, csak épp az egészet nem lehet dekódolni. A legtöbb országban viszont ennek ellenére szinkronizálják a hangjukat, hogy az itt-ott felbukkanó ismerős szavak meglegyenek az adott nyelven.

7. A minyonok odavannak minden gyümölcsért, de a kedvenc kajájuk mindenekfelett a banán. A második helyen az alma és a papaya áll holtversenyben.
 

8. Egy minyonkézen csak három ujj van. A lábujjaikat még senki sem látta.
 

9. A legtöbb minyonnak nem ismerjük a nevét, de azért akadnak kivételek. A leghíresebb közülük Kevin, Stuart és Bob hármasa, akik a két önálló filmjük történetének középpontjában álltak. De ott van Dave, Otto és Mel is, utóbbi a minyonok vezetője a Gru 3-ban.

10. Az előzményfilmekben a három főszereplő minyont, Kevint, Stuartot és Bobot úgy tervezték meg, hogy karakterükben emlékeztessenek kicsit a címszereplő három kislányára a Gru-filmekből.
 

11. Érdemes alaposan figyelni a Gru 4. börtönjelenetében, mert a korábbi filmekből számos rosszcsont ismerőst felfedezhetünk.

12. Az első három Gru-filmet és a Minyonokat rendező Pierre Coffin rendkívül szoros kapcsolatot ápol a kis sárgaságokkal: ő szolgáltatja az összes minyon hangját az összes film eredeti hangsávjában. Coffin állítása szerint összesen 899 minyon létezik.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.