Cate Blanchett csak ingyen szendvicseket kapott A Gyűrűk Uráért

pénz Cate Blanchett A Gyűrűk Ura
A Gyűrűk Ura nagy népszerűségnek örvendő és hatalmas bevételt hozó filmosorozat volt, de nem a színészeknek. Cate Blanchett elárulta, hogy csak ingyen szendvicseket kapott szerepléséért.

Cate Blanchett - aki A Gyűrűk Ura és A hobbit filmsorozatban a nagyhatalmú Galadriel tündét alakította - Andy Cohen Watch What Happens Live! című műsorában járt, ahol a műsorvezető arról kérdezte, melyik munkája járt a legnagyobb fizetéssel. Mielőtt az Oscar-díjas színésznő válaszolhatott volna, Cohen megtippelte, hogy Peter Jackson epikus trilógiája lehetett az, de kiderült, hogy rosszul gondolta.

Cate Blanchett
Cate Blanchett nem kapott fizetést A Gyűrűk Uráért
Forrás: Getty Images

Cate Blanchett csak ingyen szendvicseket kapott fizetségül A Gyűrűk Uráért

„Most viccelsz velem?" - Mondta megdöbbenve Cate Blanchett arra a feltételezésre, hogy valószínűleg sok pénzt kaphatott A Gyűrűk Urában való szerepléséért. „Nem, senki sem kapott pénzt azért, hogy megcsinálta azt a filmet."

Majd azt is elárulta, miért döntött úgy, hogy elvállalja a szerepet a 2001-ben bemutatott és 2003-ban véget ért franchise-ban: „Azzal a fickóval akartam dolgozni, aki a Hullajó! című filmet készítette" - magyarázta a sztár, utalva Jackson 1992-es zombis vígjátékára. Blanchett hozzátette: „Gyakorlatilag ingyen szendvicseket kaptam, és megtarthattam a füleimet". „Nem, senki nem kapott semmit" - ismételte meg. Ami az eddigi legnagyobb fizetését illeti, Blanchett homályosan fogalmazott, amikor azt mondta: „A nők nem kapnak annyi pénzt, mint gondolnád".

A franchise végül minden idők egyik legnagyobb bevételt hozó filmsorozata lett, világszerte 2,9 milliárd dolláros bevétellel. És nem Cate Blanchett volt az egyetlen a sorozatból, aki csekély fizetést kapott. Orlando Bloom, aki Legolast alakította a sorozatban, 2019-ben a The Howard Stern Show-ban elmondta, hogy mindössze 175 000 dollárt kapott a három filmért. „Életem legnagyobb ajándéka" - mondta Bloom a filmek forgatásának élményéről és arról, hogy milyen hatással volt a karrierjére. „Fele annyi pénzért újra megcsinálnám" - tette még hozzá.

Cate Blanchett májusban töltötte be az 55. életévét

Egy nyaraláson szerepelt először mozifilmben, bukik a hegyes fülekre, több Oscar-rekordot is tart, és évi 400 millió forintot keres parfümökkel. Ezekről, és sok más érdekességről olvashatsz cikkünkben, amelyeket Cate Blanchett  55. születésnapja alkalából gyűjtöttünk össze. A többi között az is kiderül, hogy miért nyírta egyszer teljesen kopaszra a fejét.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.