Irány a Fény Városa! – Minden, amit Emily Párizsban új évadáról tudni szeretnél

Netflix Emily Párizsban Lily Collins Emily Párizsban (sorozat)
Augusztus 15-én startolt a Netflix romantikus sikersorozatának negyedik évada, az alábbi tíz pontban pedig összeszedtünk minden fontos információt, amit csak tudni akartál az Emily Párizsban új felvonásáról.

Az Emily Párizsban 2020 októberében került először a nézők elé, és gyorsan a Netflix egyik sikersorozatává lett. Olyannyira, hogy a második évadának 2021 decemberi fogadtatása után a streamingszolgáltató egyből megrendelte belőle a harmadik és a negyedik évadot is. A széria azóta is rendszeresen ott tanyázik a Netflix nézettségi toplistáiban.

Emily Párizsban
Már nézhető az Emily Párizsban új évadának első öt része
Forrás: cheatseet.com

Hol hagytuk abba Emily kalandjait?

Jó nagy felfordulás közepette, az biztos! A harmadik évad fináléját jelentő nagyszabású esküvőn ugyanis nem jött össze a boldogító igen: a sztárséf Gabrielnek nemet mondott a menyasszony Camille azzal az indokkal, hogy a férfi és Emily között láthatóan szerelem szövődött. Ennek hallatán Emilyvel szakított Alfie, a másik potenciális pasijelöltje, de mielőtt Emily és Gabriel így végül egymáséi lehette volna, jött az újabb csavar és vallomás: az esküvőre igazából azért szánta rá magát a férfi, mert Camille terhes.

Milyen sztori várható az Emily Párizsban új évadában?

Emily két szék között a pad alá esett, hiszen Alfie-nak csalódást okozott, míg Gabriel az apasággal van elfoglalva. Utóbbival azonban továbbra is együtt kell dolgozni, és a munkahelyen Sylvie is komoly dilemmával szembesül a múltja kapcsán, miközben Mindy a bandájval az Eurovízióra készül. „Még több szórakozás, még több divat, és természetesen még több dráma következik” – nyilatkozta a főszereplő Lily Collins. „Emilynek el kell döntenie, hogy mindaz, amire mindig is vágyott, tényleg szükséges-e az életében?”

 

Kik szerepelnek az új szezonban?

A sztárzenész Phil Collins sztárszínésznővé lett lánya, Lily Collins természetesen visszatér a címszerepben, ahogyan a legfontosabb szereplőtársai is. Akitől biztosan elbúcsúzunk, az Madeline szerepében Kate Walsh, és többek kapunk majd Sylvie-ből (Philippine Leroy-Beaulieu), Julienből (Samuel Arnold), Luc-ből (Bruno Gouery) és Antoine-ból (William Abadie). Új szereplőként csatlakozik a stábhoz Thalia Besson és Eugenio Franceschini.

Kiben reménykednek még a rajongók?

Amióta Kim Cattrall, avagy Samantha a Szex és New Yorkból megjelent az Emily Párizsban harmadik évadának premierjén, azóta reménykednek abban a sorozat nézői, hogy kap egy hozzá illő vendégszerepet a történetben. Annál is inkább, mert az Emily Párizsban fő alkotója az a Darren Star, aki a Szex és New Yorkot is tető alá hozta. Star rejtélyesen nyilatkozott az ügyben, mondván nem híve annak, ha valakit csak a nevéért vesznek be egy produkcióba, de Cattrall biztosan hozzá tudná tenni a magáét a sorozathoz.

Hogyan hatott a párizsi olimpia a sorozatra?

A negyedik évad forgatási munkálatai 2024 januárjában indultak, és májusban értek véget. A korábbi szezonok nyári felvételi időpontjai most azért nem voltak tarthatók, mert az olimpia miatt június és szeptember között semmilyen forgatás nem történhetett Párizsban. Így viszont korábbra került az évad premierje is.

Hova látogatunk még el Párizson kívül?

„Ne lepődjenek meg a nézők, ha az új évadban Emilyt egy római vakáción találják” – nyilatkozta Lily Collins, a kulisszatitok felfedésén kívül egyben utalva is a mozitörténelem egyik leghíresebb romantikus filmjére. A történet nagy része természetesen továbbra is Párizsban zajlik majd, de a stáb valóban ellátogatott az olasz fővárosba is néhány felvétel erejéig.

Premiere Of Netflix's "Emily In Paris" Season 4 Part 1 - Arrivals
Emily Párizsban: a kritikusok szerint unalmas az új évad
Forrás: WireImage

Mikor láthatjuk az új epizódokat?

Ahogyan a Netflix megtette ezt már több, nagy várakozás övezte sikersorozatával is (mint a Bridgerton, vagy a Stranger Things), az új évad epizódjai szétszedve, két részletben érkeznek a nézők elé. Az első adagot augusztus 15-én, a másodikat szeptember 12-én fogyaszthatják először a kíváncsi nézők.

Hány epizódot kapunk?

Összesen tízet, miként az összes eddigi évadban is. A már említett felosztás pedig kettévágja a szezont, azaz öt rész érkezik első körben, majd a szeptemberi adaggal a maradék öt epizód is.

Folytatódnak Emily kalandjai az új évad után is?

Egy lehetséges ötödik évadról még semmi hivatalos nem tudható, azaz a Netflix még biztosan nem rendelte meg a gyártását. De a sorozat övezte érdeklődést látva nagyon csodálkoznánk, ha a negyedik évaddal végleg lezárulnának Emily kalandjai, és ezt támasztja alá a készítő Darren Star nyilatkozata is: „Addig nem ér véget, míg mindenki azt nem érzi, hogy véget kell érnie. Egy sorozat befejezését nem az évadok száma határozza meg, hanem hogy meddig tart a lelkesedés és az izgalom a karakterek sztorijai kapcsán.”

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.