párizsi olimpia 2024 Olimpia 2024 katalin hercegné
Ha egészségi állapota engedi, szívesen részt venne a párizsi olimpián. Katalin hercegné Vilmossal és nagyobb gyerekeivel szurkolna a sporteseményen.

Lapinformációk szerint Katalin hercegné szeretne szurkolni a 2024-es párizsi olimpián. Hogy ott lesz-e biztosan, még nem tudni, a Kensington-palota nem nyilatkozott az ügyben, csupán annyit tudni, hogy Vilmos herceg, és valószínű a 11 éves György és a 9 éves Sarolta a jövő héten indulnak a francia fővárosba.

Katalin hercegné és Vilmos herceg a 2012 olimpián
Katalin hercegné és Vilmos herceg a 2012 olimpián
Forrás: Getty Images

Párizsi olimpia: Katalin hercegné szívesen szurkolna a sporteseményen 

Bár Katalin hivatalosan nem tért vissza a közfeladataihoz a folyamatban lévő rákkezelése közepette, a közelmúltban kétszer is megjelent a nyilvánosság előtt, előbb a király hivatalos születésnapján és a katonai segegszemlén, a Trooping the Colouron, majd a wimbledoni férfi egyes döntőjében. Az Express információi szerint most pedig alig várja, hogy ellátogasson Párizsba. 

Katalin imádja a sportot és gyerekeit is erre neveli

A walesi hercegnéről köztudott, lelkes sportrajongó, ha csak teheti, szurkol a brit versenyzőknek, a 2012-es londoni olimpiai játékokon számos fotó készült róla, ahogy Vilmossal együtt vesz részt az eseményen. Azt is tudni lehet, hogy Katalin nem csak nézni szereti a sportot, hanem ő maga is teniszezett, rengeteget kirándult és még a sziklamászást is kipróbálta. Erre neveli a gyerekeit is: ha esik, ha fúj, Györgynek, Saroltának és Lajosnak ki kell mennie a szabad levegőre és mozogniuk kell. Katalin maga is így nőtt fel és ezt a példát követi ő is a gyereknevelésben. "Szerintem a kinttartózkodás nagyon jó a testi és szellemi jólét és a mentális egészség megalapozására" - nyilatkozta korábban, valamit arról is beszélt, hogy reméli, a sajátjához hasonló szép gyerekkort biztosít ezzel Györgynek, Saroltának és Lajosnak.

 

Katalin hercegné és Vilmos herceg a 2012 olimpián
Katalin hercegné és Vilmos herceg a 2012 olimpián
Forrás: Getty Images

Ha az orvosai zöld utat adnak, ott lesz

"A hercegné nagyon szívesen elmenne az olimpiára. Nagyon szép emlékei vannak a 2012-es londoni játékokról, és most, hogy Párizs sincs messze, talán vállalkozna az útra" - nyilatkozta egy bennfentes, aki azt azonban hangsúlyozta, még nem született döntés, ez Katalin aktuális egészségi állapotától és attól függ, hogy az orvosai engedélyezik-e. Így volt ez a wimbledoni tenisztorna esetében is, amikor még szinte az utolsó percben sem lehetett tudni, hogy Katalin - akit ovációval fogadtak - adja-e majd át a trófeát a férfi egyes győztesének, sőt a Trooping the Colouron való megjelenését is csak az azt megelőző este jelentették be. 

"Vannak jó és rossz napok"

„Jól haladok, de mindenki tudja, aki kemoterápián megy vagy ment valaha keresztül, vannak jó és rossz napok. A rossz napokon gyengének, fáradtnak érzed magad, és hallgatnod kell a testedre, pihenned kell. A jó napokon azonban, amikor erősebbnek érezzük magunkat, a lehető legjobban ki kell használnunk, hogy jól vagyunk" - írta Katalin hercegné mielőtt megjelent a Trooping the Colouron és hozzátette, amikor jobban érzi magát, megpróbál tevékeny lenni és bízik benne, hogy a nyáron több nyilvános programon is részt tud venni. 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.