Letartóztattások történtek Matthew Perry halálával kapcsolatban

nyomozás letartóztatás Matthew Perry ketamin
Több személyt is letartóztattak csütörtökön a színész tavaly bekövetkezett halálával kapcsolatban. Matthew Perry a ketamin akut hatása miatt veszítette életét a halottkém vizsgálatai szerint.

Letartóztatások történt csütörtökön Dél-Kaliforniában Matthew Perry véletlen túladagolásos halálával kapcsolatban - közölték rendőrségi források. Az első hírek még egy ember elfogásáról szóltak, később több lap azt írta, több embert is őrizetbe vettek. A legfrissebb hírek szerint egy dealer és egy orvos kerül rács mögé. Az 54 éves Perryre 2023. október 28-án találtak rá arccal lefelé a Pacific Palisades-i otthonában lévő medencéjében. A Los Angeles megyei orvosszakértői hivatal a pszichedelikus tulajdonságokkal rendelkező altatószer, a ketamin akut hatásának tulajdonította a halálát. 

Matthew Perry 2022-ben
Matthew Perry halála miatt letartóztattak egy személyt
Forrás: Getty Images

A Los Angeles-i rendőrség májusban közölte, hogy a szövetségi hatóságokkal együttműködve vizsgálja a színész halálának körülményeit, és keresik azt a személyt, akitől Perry az elfogyasztott ketamint vehette.

Matthew Perry ketaminnal gyógyult

A ketamin évtizedek óta népszerű partidrog, ám az utóbbi években ígéretesnek bizonyult a depresszió alternatív kezelési módjaként. Egyre több klinika kínálja infúzió vagy injekció formájában a legkülönbözőbb mentális problémák kezelésére. Perry a depresszió és a szorongás kezelésére ketamin-infúziós terápián vett részt. Az utolsó kezelésre több mint egy héttel a halála előtt került sor. Az orvosszakértő megjegyezte, hogy a Perry szervezetében lévő ketamin „nem származhatott az infúziós terápiából”, a szer felszívódása ugyanis nagyon rövid idő alatt történik, és Perry vérében magas volt a ketaminszint, az általános érzéstelenítéshez használt mennyiséggel egyenértékű. Perry halálát végül balesetnek minősítették. A hozzájáruló tényezőként sorolták fel a fulladást, a koszorúér-betegségét és az opioidhasználati zavar kezelésére használt buprenorfin hatását - írja az NBC News.

Nem titkolta függőségét

Perry, aki leginkább a Jóbarátok című sorozatban Chandler Bing szerepéről ismert, nyíltan beszélt az opioidfüggőséggel és alkoholizmussal folytatott küzdelmeiről. Halálakor azonban már 19 hónapja tiszta volt az orvosszakértői jelentés szerint.

Nem ritka, hogy a bűnüldöző szervek nyomozást folytatnak - és bizonyos esetekben vádat emelnek - azok ellen, akik a nagy visszhangot kiváltó esetekben  kábítószert adhattak el az áldozatnak. Ez történt Perry esetében is, és Michael Jackson halála után is. Magánorvosát, Dr. Conrad Murrayt gondatlanságból elkövetett emberölésben találták bűnösnek, amiért halálos adag drogot adott az énekesnek. 

Ahogy arról a Life.hu is beszámolt korábban, Charlie Sheen volt feleségét többször is kihallgatták a rendőrök Matthew Perry halálával kapcsolatban. Brooke Mueller az elvonón ismerkedett meg a Jóbarátok színészével. A rendőrök házkutatást is tartottak a nőnél, akkor nem bilincselték meg és nem tartóztatták le, de lefoglalták a telefonját és a számítógépét. Egyelőre nem tudni, hogy a letartóztatott személyek között van-e Mueller. 


 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.