Drogdílerek bukhatnak bele Matthew Perry halálába: újabb fordulat a nyomozásban

Celebrities Visit SiriusXM - March 30, 2017, Matthew Perry
Getty Images - Matthew Eisman
nyomozás Matthew Perry halála gyanúsítottak
A hollywoodi drogkereskedők között nagy a riadalom. Matthew Perry halála kapcsán a rendőrség bűnügyi nyomozást indított, amelynek eredményéről a közeljövőben tart sajtótájékoztatót. A vizsgálatot azért indították, mert nyilvánvaló vált, hogy a színészt halála előtt valaki kábítószerekkel látta el.

Élete nagy részében alkohol- és opioidfüggőséggel küzdött. Matthew Perry a 2022-ben megjelent, Jóbarátok, szerelmek és az a Rettenet című memoárjában írt arról, hogy ketamin-terápián vett részt. Orvosai a disszociatív érzéstelenítő szert „a fájdalom csillapítására és a depresszió kezelésére” használták. „A ketamin olyan érzés volt, mint egy óriási kilégzés, mintha fejbe vágtak volna egy óriási boldogságlapáttal”. Hozzátette azonban, hogy a másnap mindig durva volt, felülmúlta a boldogságérzetet, és hogy a ketamin nem neki való volt.

Matthew Perry
Matthew Perry
Forrás: Northfoto

Fentiek ellenére orvosi felügyelet mellett tovább használta a ketamint. Titokban vissza is élt vele, amit a boncolási jegyzőkönyv is megerősített, a halálának oka: a „ketamin akut hatása”. A színész utolsó kezelését azonban már másfél héttel tragikus halála előtt végezte el az orvos, és mivel a szer gyorsan metabolizálódik, „a halálakor a szervezetében lévő ketamin nem származhatott az infúziós kezelésből” - áll a boncolási jegyzőkönyvben. Mivel nyilvánvalóvá vált, hogy valakinek el kellett látnia Matthew-t a szervezetében talált droggal, a hatóságok csendben bűnügyi vizsgálatot indítottak, amely a hollywoodi drogkereskedő alvilágot nagy riadalommal töltötte el. A jelentések szerint a Los Angeles-i rendőrség — amely az amerikai kábítószer-ellenes hatósággal és az amerikai postai ellenőrző szolgálattal dolgozik az ügyön —, sajtótájékoztatót tervez, hogy bejelentse az esetleges vádemeléseket.

Matthew Perry halálával kapcsolatban egy egész gyanúsítotti listája van a hatóságoknak 

Egy forrás szerint a Los Angeles-i rendőrség gyanúsítotti listáján néhány ismert név is szerepel, olyan személyek, akiket a színész felhívott, ha droghoz akart jutni, és akik tudták, kihez forduljanak. Ez a forrás szerint sok embert felzaklatott Hollywoodban. 

Az egyik hírportál arról számolt be, hogy a hatóságok nemcsak a dílereket és a drogcsempészeket vizsgálják, hanem potenciálisan az orvosokat is, akik a szükségesnél több receptet írtak fel. Az ügyészség a gyanúsítottak ellen akár halált vagy súlyos testi sértést okozó kábítószer-terjesztés miatt is vádat emelhet, amiért minimum 20 év börtön jár. Egy másik forrás megerősíti, hogy a gondatlanságból elkövetett emberölés vádja is szóba jöhet, amiért akár öt évre rács mögé kerülhetnek az érintettek. 

„Valószínű, hogy a mobiltelefonos beszélgetések, szöveges üzenetek, e-mailek, az internethasználat és a fizikai tartózkodási hely nyomon követésével több embert is találnak majd, akik kapcsolatban állnak ezzel a kábítószer-cserével” — állítja a forrás.

Úgy tűnik, egy másik híresség is belekeveredett az ügybe: Matthew Perry egyik szintén drogfüggő barátja, akivel állítólag egymást küldték a saját orvosaikhoz, ha a másiknak ketmainra volt szüksége.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.