"Vajon mennyit fog fizetni ez az idióta?" - semmibe vették Matthew Perry életét

Matthew Perry asszisztense adta be a halálos adag ketamint a színésznek
Getty Images - David M. Benett
asszisztens halál Matthew Perry ketamin
A színész depresszója és szorongása kezelésére kapott intravénás ketamint, aminek a függőjévé vált. Gátlástalan orvosok és dílerek szállították neki végül az anyagot, amit az asszisztense adott be. Matthew Perry a halála napján több injekciót is kapott bizalmi emberétől.

Matthew Perry szorongása és depresszója kezelésére kapott intravénásan ketamint egy helyi klinikán, amikor azonban ott elutasították, hogy nagyobb adagokat írjanak fel neki, gátlástalan orvosokhoz és végül utcai dílerekhez fordult. Öt embert vádoltak meg a Jóbarátok sztárjának halálával kapcsolatban, köztük két orvost, két dílret és a színész asszisztensét, aki a halálos adag ketamint juttatta Matthew Perry szervezetébe.

Matthew Perry függőségét kihasználták
Matthew Perry függőségét kihasználták
Forrás: Getty Images

„Vajon mennyit fog fizetni ez az idióta?" - Matthew Perry életét semmibe vették

Öt embert tartóztattak le az ügyben, a színész asszisztensét, Kenneth „Kenny" Iwamasát, két orvost, Dr. Salvador Plasenciát és társát, Dr. Mark Chavezt, valamint a „Ketamin Queen" néven ismert Jasveen Sanghát és az állítólagos utcai dílert, Erik Fleminget. A bűnüldöző szervek megkapták Dr. Salvador Plasencia, a kaliforniai Calabasasban működő sürgősségi orvos üzeneteit, amelyből kiderült a valódi indítékuk és Matthew Perry életének teljes semmibevétele. Egyszer azt írta: „Vajon mennyit fog fizetni ez az idióta?" és „Derítsük ki." 

Asszisztense adagolta Matthew Perrynek a ketamint

Matthew Perry régi asszisztense, Kenneth „Kenny" Iwamasa adta be azt a halálos adag ketamint, amely 2023. október 28-án megölte a Jóbarátok sztárját - derült ki csütörtökön. Martin Estrada amerikai kerületi ügyész a sajtótájékoztatón elmondta, hogy 

Matthew Perry tavaly ősszel visszaesett, és a halálával vádolt öt ember „kihasználta, hogy hasznot húzzon belőle."

A tisztviselő elmondta, hogy Dr. Salvador Plasencia „együttműködött" Kenneth „Kenny" Iwamasával - aki Matthew Perryvel élt együtt annak Los Angeles-i otthonában -, hogy két hónap alatt mintegy 20 fiola ketamint „terjesszen" a színésznek.

Az igazságügyi minisztérium elmondta, hogy Kenneth „Kenny" Iwamasa „elismerte, hogy orvosi képzés nélkül többször is ketamint adott be Perrynek", beleértve „több injekciót" a halála napján. 

Augusztus 7-én bűnösnek vallotta magát egyrendbeli, halált okozó ketamin terjesztésére irányuló összeesküvésben, és 15 év börtönbüntetésre számíthat, ha elítélik.  Kenneth „Kenny" Iwamasa a LinkedIn-profilján szerint több mint 25 évig dolgozott Perrynek. Életrajzában azt írta: „Jól érzem magam azokban a káoszos helyzetekben, amelyek rendet követelnek. Diszkrét vagyok, lojális és tiszteletben tartom a teljes titoktartást". Kenneth „Kenny" Iwamasa volt állítólag az a személy, aki tavaly októberben holtan és arccal lefelé fekve találta Perryt a jakuzzijában a Pacific Palisades-i (Kalifornia állam) otthonában.

Egy orvosi szakértő korábban azt mondta a Page Sixnek, hogy a ketamin „általában biztonságos, ha képzett egészségügyi szakemberek adják be orvosi környezetben depresszió vagy poszttraumás stressz zavar kezelésére". Itt azonban egyértelműen nem ez volt a helyzet. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.