Aggasztó hírek: Ónodi Henrietta komplikációk miatt újra kórházba kerüt

1992 Olympics
Ónody Henrietta
Getty Images/1992 Olympics - David Madison
Ónodi Henrietta infarktus olimpia
A legendás olimpiai bajnok tornásznőről rossz hírek érkeztek: újra kórházi ellátásra szorul, miután tavasszal történt infarktusa után komplikációk léptek fel. Ónodi Henrietta kezelésére a család gyűjtést indított, de az összeg csak lassan gyarapodik, egyre több az aggódó hang.

Aggódnak rajongói Ónodi Henriettáért. Az 1992-es barcelonai olimpiai bajnok március 24-én kapott szívinfarktust. Hiába a biztosítás, a rehabilitáció összege bőven meghaladja a család anyagi lehetőségeit, ezért Ónodi Henrietta testvére Barbara gyűjtést indított egy közösségi oldalon. A legfrissebb hírek szerint Henriettát újra kórházba kellett szállítani. Testvére, Barbara a gyűjtés oldalán augusztus 10-én posztolt arról, hogy Henriettánál komplikációk léptek fel, emiatt sürgősségi ellátásra szorult. 

gyűjtés
Ónodi Henrietta magyar olimpikon megsegítésére testvére indított adománygyűjtést
Forrás: GoFoundMe

Gyűjtés Ónodi Henrietta kezelésére: a rajongókban reménykedik a család

A tornásznő visszavonulása óta az Egyesült Államokban él. Férjétől, az egykori öttusázó Jim Haleytől elvált, három gyermekét, Annabellát, Sebastiant és Christiant egyedül neveli.  Henrietta állapotáról nővérének, Barbarának köszönhetően a gyűjtés oldalán folyamatos információkat kapnak a rajongók.  Barbara beszámolt az infarktus rehabiliátciójának folyamatáról és arról is, hogy Ónodi Henrietta neurológiai, logopédiai és fizikoterápiás fejlesztésen vesz részt.  Aztán augusztus 10-én Barbara újabb posztot tett közzé, amiben aggasztó híreket közölt:

Henriettánál komplikációk léptek fel, ezért a rehabilitáció helyszínéről újra sürgősségi osztályra került. A fájdalmai enyhültek, de az étvágya javult és a gyógyszereit is rendesen szedi.

Henrietta kezeléséhez ötszázezer dollárra lenne szükség, amiből eddig csupán 34812 dollár gyűlt össze. Az adakozók közül sokan névvel, még többen névtelenségbe burkolózva próbálnak segíteni. Akad, aki néhány dollárral, de a olyan is, aki ezer dollárral járult hozzá a tornásznő kezeléséhez, de még több, mint 465 ezer dollár hiányzik, ami nagyon sok pénz. 

A gyűjtést Magyarországról Csisztu Zsuzsa a Nemzetközi Sportújságíró Szövetség (AIPS) alelnöke, Henrietta korábbi tornásztársa is segíti, aki érdeklődésünkre elmondta, hogy tervben van egy másik csatorna is, amin keresztül megpróbálják támogatni a gyűjtést.

Keressünk a megfelelő szervezetet, ami hatékonyabb a pénzgyűjtésben. Az amerikai rehabilitáció elképesztően drága, de Heni kezelése fontos nekünk, mindent megteszünk, hogy összejöjjön a pénz.

A helyzetet nehezíti, hogy a válás után Henrietta egyedül maradt, még csak legidősebb gyermeke nagykorú, az amerikai szabályozás miatt ő számít közvetlen családtagnak, ezért  a jelenlegi információk szerint csak ő dönthet édesanyja és annak betegsége kapcsán. A családra hatalmas teherként nehezedik Henrietta betegsége, ezért minden lehetőséget megragadnak, hogy segítséget kérjenek. Henrietta testvére, Barbara azzal zárta posztját, hogy mindenkinek megköszönte az eddigi segítséget.

Mindenkit arra kérek, imádkozzon Henriettáért!

Idézzük fel Ónodi Henrietta 1992-es, aranyat érő barcelonai szereplését:

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.