fitneszguru halottkém Richard Simmons halál oka
A fitneszguru 76 évesen vesztette életét. Testvére, Lenny most elárulta, mi volt a halál oka.

Richard Simmons halála baleset volt. A család szóvivője, Tom Estey szerdán, augusztus 21-én adott nyilatkozatot:
„Ma reggel Richard Simmons testvére, Lenny, kapott egy hívást a Los Angeles-i halottkém irodájából. A halottkém tájékoztatta őt, hogy Richard halála baleset volt, a közelmúltbeli esésekből eredő komplikációk és a szívbetegség, mint hozzájáruló tényező miatt vesztette életét. A toxikológiai jelentés negatív volt, csak a Richardnak felírt gyógyszereket találták a szervezetében. A család szeretné megköszönni mindenkinek a szeretet és a támogatás e nagy veszteség idején.”

Richard Simmons
Richard Simmons halála baleset volt.
Forrás: Getty Images

A fitneszgurut július 13-án találta holtan a házvezetőnője, egy nappal Simmons 76. születésnapja után. Bár a Los Angeles-i rendőrség szerint „nem történt bűncselekmény”, azért további vizsgálatokat rendeltek el.

Korábbi hírek szerint Simmons július 12-én összeesett otthonában, miután megszédült. Azt mondta a házvezetőnőjének, hogy másnap orvoshoz fordul, ha még mindig rosszul érzi magát.

„A világ valóban egy angyalt veszített el” - mondta Estey a People magazinnak.

Richard Simmons interjút adott a halála előtt

Simmons két nappal a halála előtt adta utolsó interjúját. Elmondta, hogyan akarja megünnepelni 76. születésnapját. Viccelődött azzal, hogy el fog fújni egy gyertyát, de az valószínűleg egy cukkinin lesz, ugyanis vegetáriánus.

Jól érzem magam! Hálás vagyok, hogy itt vagyok, hogy még élhetek. A születésnapomat azzal fogom tölteni, hogy segítek másokon. (...) Sokan nem tudják, de  én tényleg félénk vagyok, és egy kicsit introvertált, de amikor felgördül a függöny, az már egy másik történet. Azért vagyok ott, hogy boldoggá tegyem az embereket.

Richard bátyja, Lenny reméli, hogy sokan és sokáig emlékeznek majd Simmons karrierjére, és arra, hogy sokat tett másokért.

„Nem akarom, hogy az emberek szomorúak legyenek a bátyám miatt. Azt szeretném, hogy az őszinte öröm és szeretet miatt emlékezzenek rá, amit mások életébe hozott. Szóval ne szomorkodjatok, ünnepeljétek az életét.”

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.