Robin Williams fia érzelmes üzenetet osztott meg elhunyt apja halálának 10. évfordulóján

megemlékezés robin williams gyász
Zak Williams szívből jövő tisztelgést osztott meg édesapja előtt halálának 10. évfordulóján. Robin Williams tragikus hirtelenséggel hunyt el, a sztár mindössze 63 éves volt.

Zachary Pym Williams az édesapjáról több fiatalkori képet posztolt Instagram oldalára, amelyhez megható sorokat írt. A híres színész és komikus öngyilkosságot követett el, amelyet súlyos depresszió és Lewy-test demencia okozott. Halála világszerte sokkolta a közönséget és a szórakoztatóipart, mivel Williams számos emlékezetes szerepével és komikus tehetségével sokak szívét megnyerte. Robin Williams útja mind karrierje, mind magánélete során figyelemre méltó magasságokkal és szívszorító mélypontokkal telt. 

Robin Williams és fia
Zak mai napig nem tudta feldolgozni édesapja, Robin Williams hirtelen és tragikus halálát. Forrás: Getty Images/New York Daily News Archive

Robin Williams halála óta is sokan emlékeznek vissza rá

Az Instagramon közzétett megható üzenetében Zak ezt írta: „Apa, 73. születésnapodon emlékezem rád, mert reményt és örömet hoztál a világnak." A szívszorító sorok mellé egy fekete-fehér fotót tett közzé, amelyen Robin mosolyog, körülötte egy bábukollekcióval. Ez a kép illik ahhoz az emberhez, aki számtalan karakterhez adott életet, a képernyőn és azon kívül is.

Zak, aki sok tekintetben apja nyomdokaiba lépett, bár nem előadóművészként, hanem a mentális egészség szenvedélyes szószólójaként így folytatta: "Nem telik el úgy hét, hogy valaki ne mesélné el nekem, hogyan segítettél neki átvészelni egy sötét vagy egy nehéz időszakot. Annyira hálás vagyok, hogy a fiad lehetek. Örökké szeretlek." Ezek a szavak különösen meghatóak, tudva, hogy Robin milyen mélységű küzdelmekkel nézett szembe az utolsó hónapjaiban. Zak egy másik fotó is közzétett, ez szintén egy régebbi felvétel édesapjáról. A kép alá az alábbi sorokat írta:  „Apa, nehéz elhinni, hogy már 10 éve. Ma arra a hatalmas szeretetre gondolok, amelyet mindannyiunkkal megosztottál – a családoddal, a barátaiddal és mindenkivel, akivel találkoztál....Minden nap inspirálsz, hogy mindent megtegyek, amit csak tudok, hogy segítsek egy kötődőbb és szeretetteljesebb világot teremteni a családunk számára. Örökké szeretlek."

A színész utolsó éveiben súlyos betegségben, Lewy-testes demenciában szenvedett

A mindig jelenlévő mosolya és az öröm ellenére Robin súlyos egészségügyi problémákkal küzdött, amelyek 2014-ben, 63 éves korában korai halálához vezettek. Betegségének tünetei hasonlítanak az Alzheimer-kórra, ez volt az oka annak is, hogy Williams betegségét először félre diagnosztizálták az orvosok. A pusztító és gyógyíthatatlan agyi betegség esetén egyik nap még ép gondolkodású és jól kommunikál a beteg, másik nap viszont zavarttá válik az állapota, vagy egyáltalán nem lesz képes a beszédre. Özvegye, Susan Schneider Williams nyíltan beszélt az egészségével folytatott küzdelmeiről, különösen a Robin's Wish című dokumentumfilmben, amely hat évvel a halála után jelent meg. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.