Sztárok, akiknek szokatlan munkájuk volt, mielőtt híressé váltak volna

Brad Pritt
Getty Images/Stephane Cardinale - Corbis -
munka Brad Pitt hollywood szokatlan Johnny Depp
Nem titok, hogy a legtöbb sztár meglehetősen átlagos munkát végzett, mielőtt hírnevet szerzett. Vagy mégsem? Mivel foglalkozott Brad Pitt, Chris Hemsworth, vagy éppen Pierce Brosnan? Ismerd meg, mit csináltak ezek a sztárok mielőtt befutottak volna Hollywoodban.

Mielőtt az egész világ megismerte volna a nevüket, ezek a sztárok meglepően szokatlan munkákat vállaltak el. Egyesek rendhagyó állásokban találták meg a megélhetést, míg mások egészen különleges készségekre tettek szert, amelyekről ma már alig hinnénk, hogy egykor az életük részei voltak. Íme 5 sztárpasi, akik a színészkedés előtt valamilyen teljesen más dologgal foglalkozott. 

Pierce Brosnan, sztárok
A sztárok közül Pierce Brosnan például elsajátította a tűznyelést.
Forrás: Getty Images

Sztárok, akik meglepő munkákat végeztek a hírnév előtt

1. Pierce Brosnan

1969-ben Pierce Brosnan még csak feltörekvő színész volt, aki egy színtársulattal lépett fel. Egyik este a próbák előtt észrevett egy férfit, aki éppen egy tűznyelési workshopot tartott. Pierce belopózott, és végül a társulattal töltött ideje alatt is hasznosította ezt a képességet. "Volt egy műhely, és egy este bejöttem próbálni, amikor láttam, hogy valaki tűznyelést tanít. Sok ember volt ott, de észrevettem, hogy a nők levették a felsőjüket. Úgy gondoltam, én is csatlakozom. Ez a férfi utcai előadó volt, és azt tanította nekünk, hogyan húzzuk végig a lángokat a mellkasunkon, ezért a hölgyeknek le kellett venniük a melltartójukat – bár akkoriban amúgy sem viseltek melltartót. Így hát elmentem a műhelybe, és megtanultam a tűznyelést" – mesélte Brosnan a The Guardiannek.

Johnny Depp
Johnny Depp
Forrás: Shutterstock/Tinseltown

2. Johnny Depp

Amikor Johnny Depp először érkezett Los Angelesbe, ő és zenekara egy tollakat árusító telemarketing cégnél kapott munkát. Johnny gyorsan rájött, hogy az egész egy átverés, és ahelyett, hogy eladásokat bonyolított volna le, végül azt mondta az embereknek, hogy ne vegyék meg a terméket. „Nem voltam jó ebben. Egyszer sikerült eladnom egyet… Éppen megkötöttük az üzletet, amikor végül azt mondtam: ‘Uram, ne vegye meg ezeket a tollakat. Biztosíthatom, hogy nem fog Görögországba utazni.’ Az illető megköszönte nekem, bár eléggé zavartan.”– mesélte Johnny a Jimmy Kimmel Live műsorában.

Brad Pitt
Brad Pitt
Forrás: Getty Images

3. Brad Pitt

Brad Pitt néhány valóban meglepő munkát végzett, mielőtt híressé vált volna. Például dolgozott a gyorsétteremlánc, az El Pollo Loco kabalafigurájaként. Emellett limuzinsofőrként is dolgozott sztriptíztáncosnők számára, akik legénybúcsúkra és más rendezvényekre mentek. Végül mindössze két hónap után otthagyta ezt a munkát. A színész a Newsweek 2007-es Oscar-kerekasztal beszélgetésén így emlékezett vissza ezekre az időkre: 

"A dolog újdonsága nagyon gyorsan elmúlt, és rendkívül lehangolóvá vált. A feladatom az volt, hogy legénybúcsúkra és hasonló eseményekre vigyem a lányokat. Felvettem őket, és néha az ablakon próbáltak kimászni, mert a barátjuk nem tudta, hogy ezt csinálják. Elvittem őket a buliba, beszedtem a pénzt, összegyűjtöttem a ruháikat... ez nem volt éppen egy egészséges légkör." 

Chris Hemsworth
Chris Hemsworth
Forrás: AFP/AFP or licensors

4. Chris Hemsworth

Tizenéves korában Chris Hemsworth egy ausztráliai gyógyszertárban dolgozott, ami ugyan elég tipikus munka lehet, de a feladatai korántsem voltak azok. 

Chris felelt a gyógyszertár által anyáknak bérbe adott mellszívók tisztításáért és javításáért. 

"Szó szerint egy olyan gyógyszertárban dolgoztam, amely ezeket kölcsönözte. A gépek visszakerültek, és nekem egy fogkefével, kis spray-vel és törlőkendővel kellett kitisztítanom őket" – mesélte Chris a The Tonight Show True Confessions című játékában.

Hugh Jackman
Forrás:  AFP

5. Hugh Jackman

Mielőtt sikeres színész lett, Hugh Jackman egyszer Coco, a bohóc néven dolgozott, és gyerekzsúrokon lépett fel. Elsősorban kisgyermekek voltak a közönsége, de egyszer elvállalt egy munkát egy idősebb gyerek születésnapi buliján, ami viszont elég rosszul sült el. 

"Öt perce voltam a műsoromban – ami, meg kell mondjam, nem igazán volt tele ügyességgel –, amikor a szülinapos gyerek így szól: ‘Anya, ez a bohóc pocsék!’"

 – mesélte Hugh a The Tonight Show-ban. "Szoktam tojással zsonglőrködni, úgyhogy azt mondtam: ‘Gyerekek, akartok tojást dobálni rám?’ És ők azt válaszolták, hogy ‘Igeeen,’ így hát elkezdtek tojásokkal dobálni. Ez volt az utolsó alkalom, hogy bohócként léptem fel. Soha többé nem csináltam."

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.