Kék szemű sztárpasik, akiknek tekintete szabályosan megbabonáz

Forrás: AFP -
szexi sztár hollywoodi sztár kék szem
A kék szemű férfiak mindig is titokzatos vonzerőt sugároztak, a híres sztárok pedig még inkább ellágyítják a női szíveket. Íme a legvonzóbb kék szemű sztárpasik 10-es listája.

A kék szemű férfiak különleges varázsa nemcsak a filmvászonra vonzza a tekintetet, hanem a mindennapi életben is elbűvölő hatást gyakorol. A legvonzóbb kék szemű sztárok egyetlen pillantása is elegendő ahhoz, hogy rabul ejtse a női szíveket. 

legvonzóbb kék szemű sztárok
 Ki a kedvenced a legvonzóbb kék szemű sztárok listánkról? Forrás: Pexels/Ali Ramazan Çiftçi

A legvonzóbb kék szemű sztárok, íme a mi 10-es listánk:

Egy brit tanulmány szerint a kék szem a legvonzóbb választás minden más szemszínű ember számára, beleértve a kék szeműeket is. A szem színét az íriszben lévő melanin (pigment) mennyisége és a rajta áthaladó fény mennyisége határozza meg. A baba kékben van a legkevesebb pigment, és ez az a szemszín, ami a legtöbb fényt engedi be. Érdekes módon a kék szem csak az európai származású embereknél létezik, de ez nem jelenti azt, hogy a gének ne utaztak volna messzire, amint azt a dögös hollywoodi férfi sztárok listája bizonyítja.

1. Henry Cavill

Forrás: GETTY IMAGES VIA AFP/2024 GETTY IMAGES - GETTY IMAGES VIA AFP

A színészt, aki háromszor alakította Supermant, a Glamour magazin a világ legszexisebb emberének, az Empire magazin pedig a világ egyik legszexisebb filmsztárjának választotta. És ehhez minden bizonnyal hozzájárul igézően kék szeme is. A szuperhősfilmek sztárja alig várja, hogy végre világra jöjjön gyermeke, hiszen barátnője, Natalie Viscuso gyermeket vár. Vajon a pici örökölni fogja apukája kék szemeit?

2. Chris Hemsworth

Australian actor Chris Hemsworth gets Walk of Fame star on Hollywood Boulevard
Chris Hemsworth
Forrás: AFP/AFP or licensors

A 191 centiméteres ausztrál szívtipró színészért nők milliói rajonganak világszerte. Ha csodás kék szemei, borostás arca és szőkés barna haja nem lenne elég ahhoz, hogy levegyen minket a lábunkról, akkor grátiszban ott van még csodásan kidolgozott teste is. A színész rengeteg edz azért, hogy irigylésre méltó fizikumát megőrizze.

3. Zac Efron

Forrás: Getty Images/Axelle/Bauer-Griffin

Sötétbarna haj, huncut mosoly és vadítóan kék szemek: mindez pedig egy olyan szexi kombó, ami tényleg működik. Nemrég felröppent a hír, hogy Nicole Kidman és Zac Efron, akik főszereplői a Netflix új rom-com-jának összejöttek, hiszen forró csókokat váltottak egymással és félreérthetetlen erotikus jelenetben is láthattuk őket. Nem is csodálkozunk rajta, hogy a színésznőt is levette a lábáról Efron szexi pillantása.

4. Jake Gyllenhaal

Forrás: Getty Images/Dia Dipasupil

Ha a Koppenhágai Egyetem 2007-es tanulmánya szerint minden kék szemű ember rokon, akkor bizony Jake Gyllenhaalt mindannyiunk családjában szeretettel várjuk egy vasárnapi ebédre. Bár meseszép kék szemei vannak, lehet, hogy nem is tudtad, hogy a színész már gyerekkora óta látássérült, ezért intenzív korrekciós lencsét kell viselnie.

5. Ryan Gosling

Los Angeles Premiere Of Universal Pictures "The Fall Guy" - Arrivals
Forrás: FilmMagic

Legutóbb A kaszkadőr című mozifilm jeleneteiben gyönyörködhettünk benne, de a Szerelmünk lapjai és a Barbie című filmben is imádtuk és nem csak a mélykék szempárja miatt. Bár felröppent a hír, hogy a kanadai színész is beállt a hollywoodi hírességek azon sorába, akik  nem vetik meg a szépészeti beavatkozásokat, szerencsére ez a kék szemszínén nem változtat majd.

6. Cillian Murphy

Forrás: FORRÁS: GETTY IMAGES/ROY ROCHLIN -

Az ír színész bátran ringbe szállhatna a  bolygó legkékebb szemű férfiának díjáért. Tudtad, hogy a vegetáriánus színész eredetileg jogásznak és rocksztárnak készült? Ebben a cikkünkben további érdekességeket is megtudhatsz róla, például, hogy melyik az a film, amiben meztelenül is láthatod.

7. Jared Leto

2024 iHeartRadio Music Awards - Arrivals
Jared Leto
Forrás: Getty Images via AFP

Hollywood egyik legáthatóbb kék tekintetének birtokosa nemcsak Oscar-díjas színészként és igazi filmes kamélonként, de rocksztárként is tündököl. A kék szem az 1-es típusú cukorbetegség kockázati tényezője, ezért helyénvaló, hogy az Oscar-díjas Jared Leto támogatta az egyesült államokbeli Barbara Davis Gyermekkori Diabetes Központot. Letonak nincs cukorbetegsége, de hihetetlenül intenzív zafírkék szeme van.

8. Bradley Cooper

The Bafta's, Bradley Cooper
Forrás: Northfoto/ZUMAPRESS

Bradley Cooper határozottan az egyik legdögösebb kék szemű színész. Volt párja, Suki Waterhouse nemrég megtörte a csendet és elárulta, számára nagyon sötét időszak következett azután, hogy szétmentek. Hiába, ezeket a kék szemeket nem lehet egykönnyen elfelejteni.

9. Jude Law

"Firebrand" premiere at the Tribeca Film Festival
Jude Law
Forrás: AFP

Jude Law kék szemei nagy hatással vannak a női szívekre, de szemei mellett persze egyedi vonzereje és kivételes tehetsége a legnagyobb sztárok közé emeli. Jude Law fia, Rafferty Law  szerencsére örökölte apja kiváló génjeit (és kék szemeit) éppen olyan sármos, mint az édesapja.

10. Brad Pitt

Brad Pitt
 

Brad Pitt nemrég Magyarországon járt, a Hungaroringen videózták le a színészt, így a legszerencsésebbek testközelből is megcsodálhatták a karizmatikus színész csodaszép kék szemeit. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.