Diana hercegné 3 ikonikus kézitáskája, amelyek formálták stílusát

Diana hercegné
Getty Images/Tim Graham -
stílus kézitáska divatikon Diana hercegné
A szívek királynője igazi stílusikon volt, a divatvilágra gyakorolt hatása vitathatatlan. Diana hercegné külseje pedig a mai napig ihletet ad, stílusát, főleg az általa használt kézitáskákban számtalan neves tervező kézjegye tükrözi.

Diana hercegné, a brit monarchia egyik legkedveltebb alakja, nem csupán a jótékonyságával és karizmatikus személyiségével, hanem elegáns öltözködési stílusával is lenyűgözte a világot. Vannak olyan kézitáskák, amelyeket még mindig az ő nevéhez kötünk, nem utolsósorban azért, mert még róla is nevezték el őket. Klasszikus modellek, amelyek annyira időtállóak, hogy még mindig viselhetjük őket.  Az alábbiakban 3 ikonikus kézitáskát mutatunk be, amelyek nemcsak Diana szettjeinek elengedhetetlen részei voltak, hanem stílusát is mélyen befolyásolták.

Diana hercegné
Diana hercegné szettjeinek elengedhetetlen része volt a kézitáska.
Forrás: Getty Images/Tim Graham

Diana hercegné: Ez a 3 dizájner kézitáska tette őt ikonikussá

Diana hercegné táska választásaival mindig remekül ötvözte az eleganciát és a funkcionalitást. Ezek az ikonikus kézitáskák nemcsak a stílusának, hanem a divat történetének is kiemelkedő darabjai maradtak. Diana öröksége tovább él a divat világában, és inspiráló példát nyújt mindazoknak, akik az időtlen eleganciára törekednek.

1. Lady Di(or)

Diana hercegné
Diana hercegné narancssárga Versace kosztümben és a kedvenc Dior táskájával Liverpoolban, 1995 novemberében.
Forrás: Getty Images/Tim Graham

Diana első ilyen típusú táskáját, egy egyszerű fekete modellt, 1995 szeptemberében kapta ajándékba Bernadette Chiractól. Miután Diana rendszeresen viselte a Dior „Chouchou” nevű táskát – ami franciául „kedvenc”-et jelent – és különböző színekben mutatkozott vele a nyilvánosság előtt, 1996-ban átnevezték „Lady Dior”-ra. Ez a névválasztás Diana iránti tiszteletet kifejező szóvicc volt, hiszen Diana nyilvánvalóan rajongott a tervező által készített táskákért, ami hozzájárult annak ikonikus státuszához. A híres táska azóta is szezonról szezonra újra megjelenik, változatos színekben, méretekben és anyagokban.

2. Diana-táska: A Gucci Bamboo Tote Bag

Egy másik táska, amelyet Lady Di népszerűvé tett, a Gucci „Bamboo Tote Bag” volt. Az elbűvölő bambusz fogantyúival és tágas méretével Diana számára tökéletes választásnak bizonyult a mindennapokra, és számos különféle stílusban viselte. Néha laza farmerrel vagy pulóverrel és biciklis nadrággal, máskor pedig elegánsan, kis ruhával és gyöngysorral kombinálta. Sokak szerint azok a szettek, amelyekben Diana a Gucci Bamboo-t viselte, ma is példák arra, hogy a hercegnő stílusában megelőzte korát.  

2021-ben Alessandro Michele, a Gucci kreatív igazgatója újraértelmezte ezt a táskát, és a márka újra piacra dobta „Diana Bag” néven. Ez újabb bizonyítéka annak, hogy Diana hercegné milyen maradandó hatást gyakorolt a divatvilágra. 

A táska hű maradt az eredeti formához és a jellegzetes bambusz fogantyúkhoz, és különböző színekben, valamint három méretben kapható. Az újdonság – vagy inkább újjáélesztés – az eltávolítható bőrpántok a táska fogantyúin, amelyek ellentétes színekben érhetők el, és azokra a szalagokra utalnak, amelyeket régen az eredeti táskához adtak, hogy megőrizzék a fogantyúk formáját. Diana hercegnő kedvenc Gucci táskája, az ikonikus bambuszfogantyús táska: 

3. D-Bag a Tod's-tól

A királyi család egyik régi kedvenc márkája a bőrből készült kiegészítőket gyártó Tod's. Az olasz márkát az 1920-as években alapították, és gyorsan a királyi család tagjainak egyik kedvencévé vált, köszönhetően időtlen, klasszikus darabjainak. 

1997 májusában Diana egy világosbarna Tod's bőrtáskával jelent meg egy sportos összeállítás részeként: fehér farmert, mokaszint, csíkos pulóvert viselt és egy teniszütő is volt nála.

 A praktikus hercegnő, aki különösen kedvelte a nagyobb táskákat és shopper típusú darabokat, nyilvánvalóan megszerette a tágas D-Bagot, és ezt követően számos alkalommal viselte különféle eseményeken. 

Idén Walter Chiapponi, a Tod's kreatív igazgatója újraalkotta a táskát az őszi/téli szezonra, megőrizve annak jellegzetes téglalap alakját és bőr dizájnját. Egyszerűségének köszönhetően az újraértelmezett D-Bag is számos variációban viselhető, épp úgy, ahogy Diana hercegné is tette.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.