Emily Párizsban: most lehull a lepel a forgatási helyszínekről - Ez áll a fényűzés mögött

Celebrity Sightings In Paris - November 5, 2019
GC Images - Marc Piasecki
fikció Emily Párizsban forgatás
Emily Cooper élete onnantól, hogy munkát kap Párizsban, tele van szépséggel és romantikával, barátokkal és ellenfelekkel. Mindezt csodálatos, romantikus helyszíneken, hogy az ember maga is szeretne az Emily Párizsban világában élni. De a valóságnak olykor kevés köze van a fikcióhoz.

Akár szereted, akár utálod a sorozatot, azt nem vitathatod, hogy nehéz elszakadni tőle. Az Emily Párizsban főhőse, az amerikai marketinges, akit akkora szerencse ért, hogy egy elegáns francia ügynökségnél kapott munkát, már a negyedik évadához érkezett, aminek köszönhetően továbbra is nyomon követhetjük, ahogyan Emily Cooper (Lily Collins) próbál eligazodni a barátság, a munka, a kulturális korlátok leküzdése és a szerelmi háromszögekbe való be- és kiugrásai között.

Emily Párizsban
A Emily Párizsban főhőse igyekszik leküzdeni a kulturális korlátokat és megtalálni a szerelmet
Forrás: Whowhatwear.com

Az Emily Párizsban forgatási helyszínei mögötti valóság kicsit más, mint a sorozatban

A Daily Star vezető szakírója Franciaországba utazott, hogy meglátogassa a sorozat tényleges forgatási helyszíneit, és bepillantást nyerjen Emily életébe.

Emily lakása

A sorozat első évadának első részében egy ingatlanügynök mutatja meg Emilynek a lakást, ahol élni fog. Ő kevésébé törődik azzal, amit az ingatlanos mond, inkább szelfizik. De hol is van pontosan Emily lakása? A Place de l'Estrapade 1. szám alatt található Párizs 5. kerületének közepén, amit a Latin negyed néven is ismernek. Azonban el kell keserítsünk, a lakás csak kívülről látogatható, belülről ugyanis az ismert formában csak a stúdióban létezik.

Emily Párizsban, Gabriel étterme a valóságban
Emily Párizsban: Gabriel étterme a valóságban egy olasz étterem a latin negyedben
Forrás: AFP 

Gabriel étterme

Gabriel étterme mindössze pár másodperc sétára van a sorozatban szereplő lakástól, ami Emily alatt egy emelettel van. Az étterem a valóságban nem francia, hanem a Terra Nera nevű olasz vendéglő.

Emily kedvenc péksége

Minden turista első dolga, ha Franciaországba látogat, hogy felkeressen egy francia pékséget. Emily is ezt teszi a sorozat első évadában. A valóságban nem kellene sokat keresgélnie, hogy rátaláljon egyre, az ugyanis a filmbeli lakása közvetlen szomszédságában van. Az egyik oldalon az étterem,a másikon a cukrászda...álomélet. A pékség valódi, bár odabent nincs semmi, ami a sorozatra utalna, kivéve a papírból készült hordtáskák, amelyek mindkét oldalára rányomtatták az „In Paris” feliratot, előtte szaggatott vonallal, hogy a saját nevedet írhasd rá.

Emily és Mindy kedvenc helye

A Párizs másik végén lévő La Maison Rose nevű étterem már a műsor előtt is hatalmas influencer-helyszín volt, és az egyik legjobban beazonosítható forgatási helyszíne lett a sorozatnak. Az étterem, amelyet a rózsaszín és zöld külsőnek köszönhetően szó szerint nem lehet kihagyni, a Moulin Rouge-ról és a Sacre Coeur-ról híres Montmartre negyedben helyezkedik el. A sarki étterem tökéletes hely egy esztétikus Instagram-fotó elkészítéséhez, de a tulajdonosok nem túl kedvesek, nem engedik, hogy a vendéglőjük előtt ücsörögj, átküldenek a szemben lévő ösvényre.

Emily és Marcello romantikus napkeltéjének helyszíne

Párizs egyik látványossága, a Sacre Coeur. Az ikonikus bazilika ad hátteret a szerelem lángra lobbanásának, de a valóságban, bár az épület valóban gyönyörű, a szélhámosok és turisták áradata sokat elvesz az értékéből, ha te is egy csendes, kihalt napfelkeltére vágysz, mint Emily, ezt a helyszínt kerüld el.

 


 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.