Íme 5 nem tipikus hollywoodi szépfiú, akiket imádunk

Jeff Goldblum
Getty Images/Dave Benett -
hollywood Jeff Goldblum Rami Malek Benedict Cumberbatch színészek
Íme 5 színész, akik rácáfoltak arra a sztereotípiára, hogy csak a tökéletes és hibátlan külsejű emberek lehetnek híresek és sikeresek. Jeff Goldblum, Willem Dafoe és Rami Malek is kiérdemelten került fel erre a listára.

A vonzerő nem mindig a klasszikus szépségben rejlik. Hollywoodban számos olyan színész van, akik nem a hagyományos értelemben vett szépfiúk, mégis világszerte imádják őket a nők. Ilyen például Jeff Goldblum, vagy Benedict Cumberbatch, akik karizmatikus jelenlétükkel és páratlan tehetségükkel meghódították a mozivásznat és a szívünket is. Ebben a cikkben bemutatunk 5 olyan színészt, akik egyediségükkel váltak igazi ikonná.

Jeff Goldblum
Jeff Goldblum, a karizmatikus színész, aki sokoldalúságával mindig lenyűgözi a rajongóit.
Forrás: AFP

1. Jeff Goldblum 

Karizmatikus stílusa és egyedi szemüvegei miatt lett ikonikus, bár nem a klasszikus hollywoodi szépség megtestesítője. Azonban Jeff Goldblum színészi tehetségét sem lehet figyelmen kívül hagyni: A Légy, A Függetlenség napja és A Grand Budapest Hotel csak néhány híres filmjei közül,  jelenleg a Netflix új mitológiai fekete komédia sorozatában, a Kaos-ban láthatjuk, amelyben Zeuszt alakítja. Az amerikai színész a filmvásznon nyújtott összetéveszthetetlen jelenléte révén vált kulturális ikonná, tehetségét pedig zenészként és humoristaként is kamatoztatja. 

Benedict Cumberbatch
Benedict Cumberbatch a színészkedés mellett fest és imádja az extrém sportokat.
Forrás: Getty Images/Tibrina Hobson

2. Benedict Cumberbatch 

A világsztár első szerepe az iskolai karácsonyi előadáson volt, ahol Józsefet alakította, a brit színészt azóta azonban számtalan emlékezetes szerepben láthattuk már. Nevét sokan a Sherlock című tévésorozatban ismerték meg, de a közönség olyan képregényfilmekben is láthatta a filmvásznon, mint a Doktor Strange, vagy a Pókember: Nincs hazaút, amelyben szintén Doktor Strange karakterét játszotta. Kiváló énekhangja van, emellett fest is imádja az extrém sportokat.

Willem Dafoe különleges külseje miatt sok szerepről lemaradt. 
Forrás: FilmMagic/Jacopo Raule

3. Willem Dafoe

Saját bevallása szerint sajnálja, hogy lemaradt egy csomó hagyományos szerepről a különleges külseje miatt. Viszont így is számos emlékezetes filmben láthattuk őt, mint például a Szegény párák, Pókember, A szakasz, A vámpír árnyéka, vagy a Floridai álom. Mivel gyakran ő testesíti meg a fő gonosz figurákat, ő az egyik legtöbbször filmvásznon meghaló színésze Hollywoodnak.

Javier Bardem nem csak színészként, hanem a magánéletében is elbűvölő, amiért csak még jobban szeretjük.
Forrás: Getty Images/Juan Naharro Gimenez

4. Javier Bardem

Nem vénnek való vidék című filmben egy nagyon furcsa frizurával rendelkező titokzatos bérgyilkost alakított ellenállhatatlan módon. A Coen testvérek filmjében nyújtott alakításáért elnyerte az Oscar-díjat is, így ő lett az első Oscar-díjas spanyol színész. A családi háttérből fakadóan már gyerekkora óta szerepelgetett színpadon és kamerák előtt, de sokáig nem tudta eldönteni, hogy tényleg ezt a hivatást válassza-e, szegényebb lenne Hollywood, ha végül mégsem a színészkedés mellett dönt. Penélope Cruz-zal a Vicky Cristina Barcelona forgatásán szerettek egymásba és kapcsolatuk azóta is tart, immár két közös gyermekkel. Bardem a magánéletben is elbűvölő, intelligens és családcentrikus, amitől még közelebb érezzük magunkhoz.

Rami Malek
Rami Malek sármos, szerény, intelligens, így nem csoda, hogy sokan rajonganak érte. 
Forrás: Getty Images

5. Rami Malek

Az egyik legegyedibb adottságokkal rendelkező hollywoodi karakterszínészből lett igazi sztár. Nem csak tehetségéért, hanem különleges, megkapó személyiségéért is szeretjük. Sármos, szerény, intelligens, így nem csoda, hogy sokan rajonganak érte. Remek alakítást nyújtott a Mr. Robot sorozatban és 2019-ben Rami Malek kapta a legjobb férfi főszereplőnek járó Oscar-díjat A Bohém rapszódiáért, amelyben elképesztő átalakulással keltette életre Freddie Mercury alakját. Szinte legurult a színpadról, miután átvette a legjobb férfi főszereplőnek járó díjat. A 25. James Bond-film, a Nincs idő meghalni fő gonoszát is ő alakította.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.