Katalin hercegné és Vilmos herceg kész átvenni Károly királytól és Kamilla királynétól a trónt

Tennis/ Wimbledon/
The Yomiuri Shimbun via AFP/Yomiuri - The Yomiuri Shimbun via AFP
katalin hercegné brit királyi család Vilmos herceg trón Károly király
Károly király rákbetegsége és gyenge egészségi állapota hatalmas riadalmat kelt a királyi családban. Egyre nagyobb az uralkodón a nyomás, hogy több felelősséget ruházzon át Vilmos hercegre, aki attól tart, hogy felesége, Katalin hercegné nehezen fog megbirkózni a rá háruló plusz teherrel.

Februárban tett sokkoló bejelentést a Buckingham-palota: a 75 éves III. Károly királynál rákot diagnosztizáltak, mindössze egy héttel azután, hogy prosztataműtét miatt kellett kórházba vonulnia. Az uralkodó, akit a diagnózist követően „könnyített szolgálatba” helyeztek, mostanra visszatért a királyi elfoglaltságaihoz, és szeptember 3-án a Kamilla királyné Dyson Rákközpont megnyitóján azt nyilatkozta, hogy az uralkodó remekül van. Ám bennfentesek szerint valójában aggódik férjéért, nem véletlen, hogy Katalin hercegné is visszatér a feladataihoz, és Vilmos herceg is egyre több munkát vállal át apjától. 

Katalin hercegné ezen a parton forgatta legutóbbi viseójának egy részét is
Vilmos herceg és Katalin hercegné kész átvenni akár a trónt is
Forrás: Northfoto/

„Kamilla királynő meg van győződve arról, hogy Károly munkamániás, és arra ösztönzi, hogy lassítson, és az egészségére koncentráljon” — állítja a palota bennfentese.

Noha a király és a királyné látszólag határozottan áll a nyilvánosság elé, egy másik bennfentes korábban azt mondta az In Touchnak, hogy a dolgok sokkal zordabbak a színfalak mögött. „Bármilyen kellemetlennek is tűnik, a temetésének megtervezése már elkezdődött” — mondta a forrás.

Katalin hercegné pár napja fejezte be a kemoterápiát, ám Vilmos hercegre egyre több feladat hárul

A trón következő várományosaként Vilmos herceg lassan lépeget előre és készül átvenni beteg édesapja helyét, miközben felesége, Katalin hercegné is épp a rákból gyógyul — szeptember 9-én jelentette be, hogy befejezte a megelőző kemoterápiát.

Vilmos hercegnek otthon, a felesége mellett is helyt kell állnia, miközben beteg apja válláról igyekszik minél több terhet levenni. Bár Katalin hercegné még alig fejezte be a kezeléseket, kész visszatérni a feladataihoz, és a lehető legtöbb munkát elvégezni, hogy ezzel segítse férjét. Nyilvánvaló, hogy a walesi hercegi pár a trón átvételére is készen áll, ha szükséges.

Vilmos herceg a nyári szünet befejeztével nemrég közzé tette munkatervét, amelyből kiderül, hogy a trónörökös egész szeptemberben elfoglalt lesz, ami annak köszönhető, hogy Károly király rengeteg feladatát adta át fiának.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.