Maggie Smith soha nem nézte a Downton Abbeyt: így érzett, amikor vége lett számára

legenda Downton Abbey Harry Potter Maggie Smith
Újranézik a rajongók a színésznő 2015-ös interjúját. Maggie Smith nyíltan beszélt a történelmi drámában játszott szerepéről.

A 89 évesen elhunyt színészlegenda, Maggie Smith korábban Graham Norton műsorvezetőnek vallott arról, miként is viszonyult a Downton Abbey sorozathoz és ikonikus karakteréhez. 

Maggie Smith
Maggie Smith karaktere emlékezetes marad a Downton Abbey rajongói számára 
Forrás: Northfoto

Maggie Smith örült, hogy végetért számára a Downton Abbey

A színésznő pénteki halálát követően újra felbukkant az interneten a 2015-ös interjú, amelyben Smith a pályájáról beszélt. Maggie 2010-től 2015-ig alakította Violet Crawleyt, Grantham özvegy grófnőjét a korabeli drámában, melyre máig az egyik legkiemelkedőbb szerepeként emlékeznek. A színésznő annak ellenére, hogy a kritikusok szerint is briliáns volt a karakterben és imádták szellemes beszólásait, elmondta, örül, hogy vége (számára) a sorozatnak. „Amire véget ér a forgatás, Violet 110 éves lenne, így nem tudtam tovább folytatni, egyszerűen nem lett volna értelme” - mondta. 

Sose nézte vissza

Graham azt is megkérdezte a színésznőtől, hogy valaha visszanézte-e a kosztümös sorozatot, amire Smith határozott nemmel felelt. „De ha akarom, még meg tudom... ” – tette hozzá.

 

A Downton Abbey-beli fia is búcsúzik tőle

A történelmi drámasorozatban Hugh Bonneville alakította a Violet fiát, Robertet: most ő is gyászolja. „Bárki, akinek valaha is volt közös jelenete Maggie-vel, tudja, milyen éles szeme, éles esze és félelmetes tehetsége volt.  Nemzedékének igazi legendája volt, és szerencsére tovább fog élni oly sok csodálatos szerepben. Részvétem a fiúknak és a családjának” - nyilatkozta a  BBC-nek.

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.