Királyi esküvő a botrányok árnyékában: férjhez ment kuruzsló szerelméhez Márta Lujza norvég hercegnő - FOTÓK

norvég királyi család esküvő Márta Lujza norvég hercegnő Durek Verrett
A menyasszony és a vőlegény a barátok és család előtt kötötték össze életüket szombaton. Durek Verrett sámán és Márta Lujza norvég hercegnő eskövője mesébe illő volt, a festői Geirangerben ünnepeltek.

A norvég hercegnő és Durek Verrett hivatalosan is összeházasodtak. Márta Lujza és a csalónak kikiáltott sámán 350 vendég, köztük közeli barátok és családtagok előtt kötötte össze az életét szombat délután. A királyi vendégek között ott voltak a menyasszony szülei, V. Harald norvég király és Szonja királyné, testvére, Haakon trónörökös és felesége, Mette-Marit koronahercegnő, valamint Márta Lujza három lánya, a 21 éves Maud, a 19 éves Leah és a 16 éves Emma.

Durek Verrett sámán, Márta Lujza norvég hercegnő
Durek Verrett sámán, Márta Lujza norvég hercegnő
Forrás: AFP

Az 52 éves menyasszony gyönyörűen festett Tina Steffenakk Hermansen egyedi menyasszonyi ruhájában, amelyet az V. Olaf királytól kapott tiarával párosított. A csodás ékszert V. Olaf királytól kapta 18. születésnapjára. A 49 éves Durek sámán fekete szmokingot és nadrágot viselt aranyszínű nyakkendővel, az 1700-as évek udvari öltözékét idézve.

Az első hivatalos fotókon az ifjú pár fülig érő szájjal mosolyog. Nem volt ilyen boldog Norvégia népe. Az ország közszolgálati televíziójának pár héttel ezelőtti felmérése szerint a monarchia támogatottsága a 2017-es 81 százalékról 68 százalékra csökkent. 10-ből négy megkérdezett azt mondta, hogy az elmúlt évben negatívabb lett a véleménye a királyi családról, ennek okaként pedig Márta Lujza esküvőjét jelölték meg.

márta lujza, durek verrett
Márta Lujza és az amerikai sámán frigyének nem örülnek a norvégok
Forrás: AFP

A szertartás után a hercegnő így nyilatkozott: „A szerelmünk győzedelmeskedett minden nehézség felett, és örökké fog tartani.” Durek hozzátette: „A szerelem mindent felülmúl, mert ez az eredeti energia, amiért ezen a bolygón vagyunk. Ez mindent legyőz.”

Márta Lujza és Durek 2019. májusában találkoztak, 2022. júniusában pedig megosztották az eljegyzésük hírét. Durek egy gyémánt és smaragd gyűrűvel tette fel a kérdést a hercegnőnek.

Márta Lujza és Durek sámán esküvője három napig tartott

Az esküvői ünnepségek már csütörtökön kezdődtek, a meghívott vendégek az Ålesund szívében található Hotel 1904 kertjében jöttek össze egy találkozóra. Pénteken a násznép és a pár egy hajókiránduláson vettek részt a Geiranger-fjordon Geiranger faluba, ahol a Hét nővér, a Kérő és a Menyasszonyi fátyol vízeséseket tekintették meg. Az esküvő előestéjén egy salsa partira is sor került a Hotel Unionban.

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.