Egykori séfje elárulta, mi volt Diana hercegné kedvenc étele

AFP or licensors/Princess Diana attends a state dinner at the Elysee Palace in Paris on November 7, 1988 during a state visit in France. (Photo by Derrick CEYRAC / AFP) - AFP
Diana séf tojás
63 éves lenne a szívek hercegnője, rajongói minden alkalmat megragadnak, hogy emlékezzenek rá. A királyi család egykori séfje Darren McGrady nemrég elmesélte, hogy Diana hercegné rajongott a Suzette-tojásért, amelynek a receptje pofonegyszerű, érdemes elkészíteni.

Diana hercegné imádta a komfort ételeket, vagyis azokat a fogásokat, amelyeket gyorsan, egyszerűen lehetett elkészíteni. A királyi séf Diana hatvanadik születésnapja alkalmából beszélt arról, milyen ételeket készített a királyi családnak, amikor náluk szolgált. 

BRITAIN-DIANA-VISIT Diana hercegné
Diana hercegné imádta a gyorsan elkészíthető ételeket
Forrás: AFP

Diana hercegné az egyszerű ételeket kedvelte

Diana az egyszerű ételeket kedvelte, sőt, maga is rendszeresen főzött. A 15 éven át királyi séfként szolgáló Darren McGrady - aki korábban II. Erzsébet étkezési szokásairól is mesélt - Diana 60. születésnapja alakalmából készített videóban beszélt arról, milyen emlékei vannak a királyi palotában töltött évekből. A séf nagyon jól ismerte a királyi család minden tagjának étkezési szokásait, Diana pedig hetente megkérte, hogy készítse el kedvencét a Suzette-tojást. 

Imádta a buggyantott tojást a tetején egy kis hollandi mártással, az alján pedig spenóttal

Diana nem minden nap vette igénybe a séfet, hiszen gyakorlatias anyuka volt, hiába a hercegi cím, a gyerekeinek rendszeresen saját kezűleg főzött. de ha egy kis kényelemre vágyott, sokszor kérte kedvencét a Suzette-tojást. Darren McGrady a receptet is közzé tette a videóban, íme a hozzávalók: 

  • Két nagy sütőburgonya
  • Két evőkanál vajat
  • Egy tojás - csak sárgája
  • Só és bors ízlés szerint

A töltelék

  • Két csésze spenótlevél
  • Egy teáskanál olívaolaj
  • Egy csipet őrölt szerecsendió
  • Só és bors ízlés szerint
  • Két nagy tojás
  • Egy teáskanál fehérborecet
  • Egy teáskanál só

Hollandi szósz

  • Négy evőkanál vaj
  • Két tojás sárgája
  • Egynegyed teáskanál citromlé
  • Só és bors ízlés szerint
  • Egy teáskanál apróra vágott friss tárkony

A két burgonyát sütőben megsütjük, majd belsejét eltávolítjuk úgy, hogy kis csónakokat kapjunk. A burgonyák belsejét összetörjük, megfűszerezzük, és a csónakok szélére adagoljuk, majd a sütőben aranysárgára sütjük. Közben a két tojásból buggyantott tojást készítünk, a spenótot pedig vajon megfonnyasztjuk. A spenótot elosztjuk a burgonyacsónakokban, ráhelyezünk 1-1 buggyantott tojást, majd leöntjük a hollandi mártással. A végén snidlinggel díszítjük az elkészült fogást. 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.