Pierce Brosnan összeomlott, amikor kirúgták James Bond szerepéből

hollywood Pierce Brosnan James Bond Pierce Brosnant
A színész nem vette jó néven, hogy telefonon közölték vele a hírt. Pierce Brosnan úgy gondolta, a következő James Bond-filmben is ő lesz a 007-es ügynök.

Kevesen tudják, hogy Pierce Brosnannal telefonon közölték, ki van rúgva.  A Die Another Day (Halj meg máskor) után kénytelen volt a szögre akasztania James Bond-öltönyét. 

Pierce Brosnan dühös volt, hogy menesztették
Pierce Brosnan dühös volt, hogy menesztették
Forrás: Getty Images

Pierce Brosnan teljesen megdöbbent

A színész elmesélte, hogy épp a Bahamákon forgatott, amikor az ügynökei közölték vele a rossz hírt. „Ennyi volt” – mondták. „Teljesen megdöbbentem, és egy hatalmasat rúgtam a járdaszegélybe” - idézte fel Pierce Brosnan, hogy mennyire dühös és csalódott volt. Úgy tudni, hogy Brosnan és a Bond alkotói a színész gázsijában nem tudtak megállapodni, ezért kellett mennie. Ezt követően Daniel Craig váltotta a legendás szerepben.

1994-ben Pierce Brosnan lett az ötödik színész, aki eljátszhatta James Bondot a filmvásznon. 1995 és 2002 között Brosnan négy Bond-filmben tűnt fel: Aranyszem (1995), A holnap markában (1997), A világ nem elég (1999), Halj meg máskor (2002). 

Már korábban is a 007-es ügynök lehetett volna

Roger Moore visszavonulása után, 1986-ban egyszer már őt választották ki következő James Bondnak. Ekkor még játszott a Remington Steele-ben, ahova hétéves szerződés kötötte, de a csatorna már eldöntötte, hogy a negyedik évad után véget vet a sorozatnak. Viszont miután Brosnan már elkötelezte magát Bondnak, a csatorna másképp döntött, és folytatta a szériát, amiben a szerződése miatt részt kellett vennie. Egy tévésorozat és egy James Bond-film forgatása pedig nem összeegyeztethető, így aztán Timothy Dalton lett a következő Bond. Brosnan azt hitte, élete lehetőségéről maradt le, de a sors és a Bond-filmek producerei kárpótolták: Dalton távozása után őt szerződtették, és végül négy filmben is alakíthatta a 007-es ügynököt.

Tudtad? 

11 éves korában jutott el először moziba, a nevelőapja vitte el Londonban a Goldfinger című James Bond-filmre. Máig ezt tartja a legmeghatározóbb filmélményének a második mozilátogatással együtt, aminek alkalmából szintén egy nagy klasszikust, az Arábiai Lawrence-t nézték meg. Még több érdekességet a színészről itt olvashatsz

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.